Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la înmatriculări fără plata taxei de poluare Hotărârea anului la Constanţa a rămas definitivă!

ro

24 Dec, 2016 10:30 9159 Marime text
La începutul lunii octombrie, ZIUA de Constanţa prezinta decizia anului luată de judecătorii de la malul mării, raportat la numărul de persoane care vor putea beneficia de efectele acestei hotărâri! Decizia viza mult-blamata taxă de primă înmatriculare.
 
Conform Portalului instanţelor de judecată, hotărârea a rămas definitivă prin neatacarea ei la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că în primă instanţă, şi anume Tribunalul Constanţa, magistraţii au admis cererea unui cetăţean din Constanţa, în contradictoriu cu Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, şi au dispus obligarea instituţiei la înmatricularea autoturismul aparţinând reclamantului, marca Volkswagen Golf, fabricat în anul 2001, fără plata timbrului de mediu.
 
La momentul mediatizării cazului, Adrian Ionescu, avocat în Baroul Constanţa, a declarat: „Este îmbucurător să vedem că şi instanţele din Constanţa se aliniază la practica celorlalte instanţe din ţară şi admit aceste cereri de înmatriculare fără plata timbrului de mediu. Apreciez că practica Curţii Europene de Justiţie de la Strasbourg, care a stabilit încă o dată că această taxă este discriminatorie şi a constatat că încalcă tratatul de aderare la UE, aşa cum a făcut-o şi anterior, va forţa, odată pentru totdeauna, ca România să elimine această taxă / timbru de mediu sau cum va fi aceasta rebotezată“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii