Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces în fața Inspectoratului de Stat în Construcții

ro

20 Mar, 2024 11:14 677 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au ajuns la o decizie cu privire la dosarul 4535/118/2023, aflat pe fond, în ceea ce privește o acțiune în constatare a proceselor verbale cu nr. 7505 și 7506 din 12.07.2022, unde UAT Năvodari și Primarul orașului Năvodari sunt reclamanți, iar Inspectoratul de Stat în Construcții este pârât.

Magistrații au dat următoarea soluție pe scurt, care poate fi atacată prin recurs: „Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge cererea formulată de către reclamanţii UAT NĂVODARI şi PRIMARUL ORAŞULUI NĂVODARI, în contradictoriu cu pârâţii INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCŢII - STRUCTURA CENTRALĂ şi INSPECTORATUL JUDEŢEAN ÎN CONSTRUCŢII CONSTANŢA, privind anularea proceselor-verbale de control cu nr. 7505/12.07.2022 şi 7506/12.07.2022, ca inadmisibilă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 19.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    19.03.2024”


Amintim că la Tribunalul Constanța, judecătorii au avut pe masă dosarul 5434/118/2023 ce vizează acțiune în constatare cu procesele verbale eliberate de Inspectoratul de Stat în Construcții, care este chemată în instanță de UAT Năvodari și Primăria Orașului Năvodari.


Pe 12 martie 2024, judecătorii au dat următoarea hotărâre pe scurt: „Admite excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Respinge, ca inadmisibilă, cererea. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
 
Amintim că în octombrie 2023, pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat dosarul cu numărul 6822/118/2023, pe secția de contencios administrativ și fiscal pentru o acțiuni în constatare. Termen în acest dosar este pe 10 aprilie 2024. Reclamanți în speță sunt UAT Năvodari și Primarul Orașului Năvodari, iar pârâți sunt Inspectoratul de Stat în Construcții ISC și Inspectoratul Județean în Construcții. „Dosarul la care faceți referire are ca obiect acțiunea în constatarea nulității absolute a procesului-verbal/proceselor-verbale încheiate de ISC, acțiune formulată de Orașul Năvodari și primarul orașului Năvodari.
 
Precizăm faptul că toate procesele-verbale ale ISC, urmare controlului demarat începând cu luna aprilie 2022, au fost atacate cu plângeri prealabile, fiind depuse acțiuni în anulare aflate pe rolul Tribunalului Constanța. Urmează ca instanța de judecată să se pronunțe asupra legalității proceselor verbale de control încheiate de ISC”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.
 
Procesele verbale emise de către ISC se referă la suspendare și anulare autorizațiilor de construire, care au fost găsite cu nereguli de către controalele efectuate anul trecut de către Inspectoratul de Stat în Construcții. La acel moment, Paul Racoviță, din fruntea ISC, puncta în presa națională că au fost „55 de opriri de lucrări, 43 de expertizări, 83 de prezentare punct de vedere proiectant”. Zeci de astfel de autorizații sunt obiectele mai multor procese de anulare a lor în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
Primăria Năvodari pierde unul din procesele deschise Inspectoratului de Stat în Construcții


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii