Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Consiliul Local al Orașului Năvodari, obligat de instanță să anuleze două acte administrative

ro

10 Mar, 2024 17:00 3689 Marime text
  • Consiliul Local al Orașului Năvodari, Cristian și Andreea-Cristina Bancu, dar și Marius și Oana Olteanu au fost chemați în instanță de Prefectul Judeţului Constanţa, reprezentant al Instituției Prefectului - Județul Constanța.
  • Cele două dosare au avut ca obiect - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act administrativ.

Anul trecut, Prefectul Judeţului Constanţa, reprezentant al Instituției Prefectului - Județul Constanța a chemat în instanță Consiliul Local al Orașului Năvodari, precum și pe  Cristian și Andreea-Cristina Bancu, dar și pe Marius și   Oana Olteanu, care au calitatea de - pârât intervenient forţat.

Pe data de 25.05.2023, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat dosarul nr. 3752/118/2023. Dosarul are obiectul „acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act administrativ Hotărârea 44/07.03.2023“. Părțile dosarului care este pe fond sunt: Prefectul Judeţului Constanţa Reprezentant al Instituției Prefectului Județul Constanța, care are calitatea de reclamant și Consiliul Local al Orașului Năvodari  -  Pârât, Cristian și  Andreea-Cristina Bancu - pârât intervenient forţat.

În ședința din 8 martie 2024, judecătorii au admis cererea. „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Prefectul Județului Constanța în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Năvodari şi intervenienţii Bancu Cristian şi Bancu Andreea-Cristina. Anulează Hotărârea nr. 54/07.03.2023 cu privire la constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros asupra terenului situat în Năvodari, strada S17, lot 25, judeţul Constanţa. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei pe data de 08.03.2024“ se spune în soluția pe scurt.

Și cel de-al doilea dosar cu nr. 3749/118/2023, înregistat pe data de 25.05.2023, la Tribunalul Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, are drept obiect „acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act administrativ hotărârea 27/02.02.2023“.

Părțile dosarului care este pe fond sunt: Prefectul Judeţului Constanţa Reprezentant al Instituției Prefectului Județul Constanța, care are calitatea de reclamant și Consiliul Local al Orașului Năvodari  -  Pârât, Marius și Oana  Olteanu - pârât intervenient - forţat.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Oraşului Năvodari, şi intervenienţii Olteanu Marius şi Olteanu Oana. Anulează Hotărârea nr. 27/02.02.2023 cu privire la constituirea unui drept de superficie cu titlu oneros asupra terenului situat în Năvodari, strada Frunzelor, nr. 10, bl. 160, sc. G, adiacent, ap. 121, lot. 1, judeţul Constanţa. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei pe data de 08.03.2024“, se spune în soluția pe scurt.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Grup Servicii Petroliere Logistic SRL, controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu și Primăria Năvodari SRL au contestat decizia Tribunalului Constanța
 
Primarul orașului Năvodari și One Construction TOP SRL, chemate în instanță de Prefectul Județului Constanța. Miza – anularea unui act administrativ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii