Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Informații incredibile din dosarul inspectorului școlar acuzat de luare de mită. Banii erau numiți codificat „nucă“ sau „prăjitură“

ro

06 May, 2022 14:22 1663 Marime text
Instanta. Foto: ZIUA de ConstantaTribunalul Constanța a admis acordul de recunoaștere încheiat la DNA Constanța cu Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

În urma deciziei Tribunalului, aceasta a fost condamnată la doi ani de închisoare, pentru luare de mită, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere.

În cadrul acordului de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul şi inculpatul au convenit că pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe perioada de 60 de zile, la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta sau la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, in conditiile stabilite de instant. De asemenea instanța a dispus confiscarea de la inculpata a sumei de 5.000 euro.

Totodată, în acest dosar, la data de 27.01.2022, conform unor informații publicate de edupedu.ro, au fost ridicate telefoanele utilizate de catre suspecți întrucat din investigatiile efectuate in cauza a reiesit că martorul denuntator a purtat mai multe convorbiri telefonice si schimburi de mesaje cu acestia, inclusiv prin intermediul aplicatiei Whatsapp.

În urma perchezitiei informatice efectuate asupra telefonului mobil al inculpatei, a fost identificat un schimb de mesaje, transmise prin intermediul aplicatiei WhatsApp, din care rezulta că suspecta i-ar fi dat, in perioada 27.08.2021 —13.09.2021, inculpatei suma de 5000 de euro, provenita de la cealaltă suspectă pentru transferarea, in mod nelegal, a fiicei acesteia din urma, de la o unitate şcolară la alta.

Din continutul convorbirilor prin mesaje a rezultat ca suma a fost inmanata in două tranşe, prima tranşă de o mie euro, şi respectiv a doua tranşă de patru mii de euro (suma de bani despre care inculpata şi suspecta discutaseră initial in mod deschis, iar apoi conspirat folosind sintagmele „kilograme de nuca, prajitura, tort, coliva").

Cele două suspecte din dosar se cunoșteau între ele, iar una dintre acestea avea o relație de prietenie cu inspectorul acuzat în dosar.

Suspectă 1: ,,Putem să vorbim ceva confidenţial? Am o prietenă bogată, Fii-sa a dat în a 4-a la ###### şi a căzut. VREA LA ######. Dă 5000 de euro. Gândeşte-te. Vezi ce poţi face. E ##### şi e disperată să fie la ######. -######### ##### ########: ,,lasă-mă puţin...şi vorbim.

Inculpată: Aloooo! Copilul de la ######...cum îl cheamă? (răspuns:  ######-#####, de la şcoala ##). Să se pregătească, Urgent. Sper că mai vrea. Am făcut tumbe şi poate îmi iese, dar trebuie să mă mişc iute.

La data de 07 septembrie 2021 suspecta  îi transmite inculpatei:
 ,,Prietena a pregătit ,,prăjitura”, doar să ţi-o livrez., să-mi spui paşii şi când vrei. ######### câte grame să aibă ca să fie Ok?”.

 Inculpata răspunde:
,,Mâine. Vorbim dimineaţă să-ţi dau reţeta. 1 kg de nucă”
 
Răspuns suspectă 1:
 ,,Ne vedem diseară să-ţi dau”. Mi-a lăsat ce trebuie....primul kil”.

La data de 9 septembrie 2021 suspecta  transmite inculpatei:
,,Am ajuns. Vezi că sunt în stânga când ieşi în intersecţie. ######, iau 4 kg nucă luni, sunt la ea, dacă vrei în seara asta îi iau ţi treci să-ţi dau mâine...”

Inculpata răspunde: Ne vedem luni”.

Tribunalul reţine că sunt şi alte mesaje din care seînţelege în ansamblu că cele 1 kg, 4 kg nucă, prăjitura, sunt de fapt 1000, respectiv 4000 euro, aşa cum a comunicat direct suspecta  în prima convorbire legată de acest aspect.

După cum rezulta din inscrisurile ridicate in cursul urmaririi penale, transferul elevei de la Şcoala Generală a fost realizat.

edupedu.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii