Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Marius Cristian Epure a dorit să se retragă din completul ce judecă dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

ro

12 Jul, 2023 12:03 2342 Marime text
 
 
 
  • „Solutia pe scurt: În baza art.68 Cod procedură penală raportat la art. 64 alin. (1) lit. f Cod procedură penală, Respinge declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Marius-Cristian Epure în dosarul penal nr. 4316/256/2020 al Curţii de Apel Constanţa. Fără cale de atac. Pronunțată astăzi, 12 iulie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin.(1) cod procedură penală. Document: Încheiere – abţinere 12.07.2023“.
 
 
Judecătorul Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța, unul dintre magistrații investiți cu soluționarea apelului în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a fost condamnat în primă instanță la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, a dorit să se retragă din complet!
 
Judecătorul Marius Cristian Epure a formulat o cerere de abținere, care, potrivit portalului instanțelor de judecată, a fost respinsă.

Oficial!:
 

12.07.2023
Ora estimata: 9:00
Complet: COMPLET INCIDENTE PROCEDURALE
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art.68 Cod procedură penală raportat la art. 64 alin. (1) lit. f Cod procedură penală, Respinge declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Marius-Cristian Epure în dosarul penal nr. 4316/256/2020 al Curţii de Apel Constanţa. Fără cale de atac. Pronunțată astăzi, 12 iulie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin.(1) cod procedură penală. Document: Încheiere – abţinere    12.07.2023
 

Ca atare, Marius Cristian Epure rămâne în completul de judecată ce va da soluția finală în proces, aceasta fiind programată să fie anunțată la data de 17 august 2023.
 
Potrivit datelor noastre, dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, va fi soluționat în faza apelului de completul de judecată format din judecătorii Marius Cristian Epure și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel Constanța.  
 
Amintim că prin Hotărârea nr. 1164/2022 din 28.06.2022, Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, a decis condamnarea în primă instanță a lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la pedeapsa de un an şi şapte luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
 
Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost contestată de Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Curtea de Apel nu se pronunța azi în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia! Iată pentru când a fost amânată pronunțarea
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii