Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii nu sunt pregătiți să dea verdictul pentru Portul Tomis Constanța!

ro

09 Jul, 2024 11:23 498 Marime text
  • Noul termen pentru pronunțare a fost stabilit la data de 23 iulie 2024.
Tribunalul Constanța a amânat astăzi, 9 iulie 2024, din nou, pronunțarea hotărârii în dosarul care vizează prelungirea contractului de concesiune a Portului Turistic Tomis!
 
Noul termen pentru pronunțare a fost stabilit la data de 23 iulie 2024.
 
Judecătorii erau așteptați să pronunțe hotărârea din proces astăzi, după ce verdictul a fost amânat de mai multe ori, termenul inițial de pronunțare fiind stabilit pe 28 mai 2024.
 
Procesul a fost deschis de compania Tomis Marina Management SRL, concesionara Portului Tomis, care a solicitat prelungirea contractului până la data de 31 decembrie 2040, pentru amortizarea investițiilor făcute în portul turistic.
 
În prezent, contractul este valabil până în decembrie 2024, dar și acest aspect este subiectul unui alt proces, care se desfășoară acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
Dosarul în care judecătorii din Constanța ar fi trebuit să se pronunțe astăzi are indicativul 4628/118/2020*, iar Tomis Marina Management SRL se judecă în cauză cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Alina Elena Marin, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Cazul s-a judecat la data de 14 mai 2024, atunci când judecătorii au anunțat inițial amânarea pronunțării, pentru data de 28 mai 2024, însă, de atunci, au fost mai multe amânări de pronunțare.
 
Acum, se așteaptă verdictul instanței, urmând ca hotărârea ce o va pronunța Tribunalul să poată fi atacată ulterior la Curtea de Apel.
 
Detalii despre acționariatul Tomis Marina Management SRL, care a suferit recent modificări, pot fi consultate în articolul
Aterina Global SRL, care deține jumătate din compania ce are în concesiune Portul Tomis Constanța, are un nou asociat majoritar
 
Acum, rămâne de văzut dacă instanța se va pronunța la termenul stabilit pentru data de 23 iulie 2024.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii amână pronunțarea privind concesionarea Portului Tomis către Tomis Marina Management SRL! Compania vrea prelungirea contractului până în 2040
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii