Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au stabilit un nou termen în procesul în care ABADL încearcă să ia plaja înapoi de la Primărie

ro

21 Jan, 2020 00:00 1695 Marime text
Procesul în care Apele Române prin ABADL încearcă să ia înapoi de la Primăria Constanţa peste 23.000 mp de plajă continuă la Judecătoria Constanţa. Magistraţii acestei instanţe au decis stabilirea unei noi înfăţişări în cauză, pe data de 6 martie, termen până la care se va emite o adresă către Primăria Municipiului Constanţa.
 
Amintim că dosarul este analizat în prezent de Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa după ce, timp de circa un an, a fost plimbat între Judecătorie şi Tribunalul Constanţa, dat fiind că nu se putea stabili valoarea plajei revendicate de Apele Române. Astfel, în timp ce Judecătoria apreciase iniţial că cei 23.717 mp revendicaţi ar fi avut o valoare orientată spre 8 milioane de euro, atrăgând astfel competenţa Tribunalului, magistraţii instanţei superioare au apreciat valoarea ca fiind, de fapt, de 41.741 de lei şi au trimis dosarul înapoi.
 

„Să dispună restituirea imobilului teren - plaja litoralului românesc“

 
În cele din urmă, Curtea de Apel Constanţa a stabilit că, de drept, competenţa de soluţionare a cererii acţiunii de revendicare imobiliară formulată de Apele Române revine Judecătoriei Constanţa. În această situaţie, procesul se desfăşoară la această instanţă din urmă, iar între timp, în cauză a fost efectuată o expertiză.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, procesul vizează o suprafaţă totală de 23.717 mp de plajă, al cărei proprietar în Cartea Funciară figurează a fi Primăria Constanţa. În aceste condiţii, Apele Române prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral a dat în judecată, la finalul lunii august 2017, Municipiul Constanţa prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Constanţa, dar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor.
 
Apele Române, prin ABADL, a cerut instanţei de judecată „să dispună restituirea imobilului teren - plaja litoralului românesc, în suprafaţă de 23.717 mp, situat în municipiul Constanţa, aflat în patrimoniul public al Statului Român şi în administrarea ANAR - ABADL, precum şi rectificarea Cărţii Funciare nr. (...) aferentă municipiului Constanţa, în sensul radierii menţiunilor cu privire la dreptul de proprietate înscris în favoarea Municipiului Constanţa asupra terenului ce face obiectul revendicării“.
 
În replică, reprezentanţii municipalităţii le-au cerut judecătorilor să respingă acţiunea ANAR - ABADL, ca neîntemeiată şi au invocat o serie de excepţii care, însă, au fost respinse ulterior de instanţa de judecată.
 
Citeşte şi:
 
Plaja, evaluată ba la opt milioane de euro, ba la 40.000 de lei. Ping-pong cu dosarul dintre ABADL şi Consiliul Local Constanţa

Intabulată ca poligoane ABADL a invocat Constituţia pentru a lua plaja înapoi de la Primăria Constanţa. Ce spune instanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii