Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au respins cererea DNA de arestare a avocatului Anton Alin

ro

19 Jan, 2024 10:19 914 Marime text


Curtea de Apel Pitești a respins cererea DNA de arestare a avocatului Anton Alin, avocat în cadrul Baroului Argeș, suspectat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!:
 

Solutia pe scurt: În baza art.227 alin.1 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată, propunerea nr. 30/P/2023 din data de 18 ianuarie 2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti privind arestarea preventivă a inculpatului ANTON ALIN. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 18 ianuarie 2024, ora 22, 10, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

 
 
În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 

În primăvara anului 2019, suspectul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenție, suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului „Western Union“.
 
Banii respectivi ar fi fost pretinși de suspect pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite.
 
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 


La data de 18 ianuarie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, avocatul urmează să fie prezentat Curții de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

 „Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“
LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)


Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii