Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a dat Prefectura Constanța în judecată

ro

13 Feb, 2021 00:00 3305 Marime text
  • Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, contestă în instanță decizia semnată de prefectul județului Constanța, Silviu Coşa, prin intermediul căreia a fost suspendat din funcție. Acțiunea lui Iusein Visel a fost înregistrată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța (dosar 1057/118/2021).
 
Cauza are ca obiect „anulare act administrativ“.
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată, părțile dosarului sunt Iusein Visel – reclamant și Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa - pârât. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Amintim că la începutul acestei luni Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție, ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Constanța, în dosarul 862/2/2017*, cauză în care Agenţia Naţională de Integritate l-a chemat în judecată pe Iusein Visel.
 
Conform datelor oficiale, prin cererea înregistrată, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a chemat în judecată pe pârâţi (Iusein Visel, Primăria Comunei Dobromir, Iusein Salim, SC Visel Salim SRL și SC Agricol Iusein SRL), solicitând să se constate „nulitatea absolută a următoarelor acte: contractul de arendă nr. 1205/24.03.2011 prin care a fost arendată suprafaţa de 63,99 ha din păşunea comunei, pe o durată de cinci ani, preţul pentru arendă fiind stabilit la 50 lei/ha/an, contractul de închiriere nr. 16/06.01.2010, prin care a închiriat personal un spaţiu comercial în suprafaţă de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 80 lei/an/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Visel Salin SRL, contractul de închiriere nr. 547/17.02.2009, prin care a închiriat un spaţiu în suprafaţă de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu preţul de 5 lei/lună/mp, spaţiu ce aparţine Primăriei Dobromir, unde s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al SC Agricol Iusein SRL, societate unde persoana evaluată deţine calitatea de asociat, conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului“, potrivit ANI.
 
La începutul lunii, judecătorii Curții de Apel Constanța au admis în parte acţiunea ANI și au constatat „nulitatea absolută a contractului de închiriere nr. 16/06.01.2010, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin Primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi Iusein Visel - în calitate de chiriaş şi a contractului de închiriere nr. 547/17.02.2009, încheiat între Primăria comunei Dobromir, prin primar Iusein Visel - în calitate de proprietar şi SC Agricol Iusein SRL - în calitate de chiriaş“.
 
Decizia este definitivă.
 
În aprilie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a şase foşti sau actuali aleşi locali. Printre aceştia, figurează şi Iusein Visel.
 
ANI susţine că Iusein Visel „s-a aflat în conflict de interese în perioada februarie 2009 - iunie 2012, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Dobromir:
- a propus și prezentat expunerile de motive privind arendarea unor suprafețe de pășune, situate pe raza Comunei Dobromir; - a propus și prezentat proiectul de hotărâre privind arendarea de către tatăl său a unei suprafețe de pășune de 63,99 ha din perimetrul Comunei Dobromir; - a semnat un contract prin care a fost arendată de tatăl său suprafața de 63,99 ha din pășunea Comunei Dobromir, pe o durată de 5 ani, prețul arendei fiind stabilit la 50 lei/ha/an; - a semnat un contract de închiriere prin care a închiriat personal un spațiu comercial în suprafață de 40 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 80 lei/mp/an, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul comercial închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. Visel Salim S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator); - a semnat un contract de închiriere prin care tatăl său a închiriat un spațiu în suprafață de 32 mp, pe o durată de 5 ani, cu prețul de 5 lei/lună/mp, spațiu ce aparține Primăriei Comunei Dobromir. Ulterior semnării acestui contract, la adresa unde spațiul închiriat figurează, s-a deschis un punct de lucru (sediu secundar) al S.C. Agricol Iusein S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
 
Visel Iusein este primarul ales al localității Dobromir, județul Constanța, în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.
 
Citește și
 
Iusein Visel, primarul localității Dobromir, a fost suspendat din funcție! Ce spune prefectul Silviu Coșa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii