Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan-Mădălin (fost Hortolomei) Moscu și Mihail Costin Botnarciuc, trimiși în judecată de DIICOT. Prima decizie

ro

19 Jan, 2022 00:00 2363 Marime text

 
  • Instanța a dispus confiscarea specială în vederea distrugerii a substanţele şi dispozitivele rămase în urma analizelor de laborator, respectiv cantităţile de 2,3 grame rezina de cannabis şi de 1,0 grame cocaină.
 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul în care Ioan-Mădălin (fost Hortolomei) Moscu și Mihail Costin Botnarciuc au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.  
 
Potrivit datelor oficiale, în dosarul 5526/118/2020 judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, a stabilit pedeapsa închisorii de cinci luni faţă de Ioan-Mădălin Moscu, fiul Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Tribunalul a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii de cinci luni şi a stabilit termenul de supraveghere la doi ani
 
„Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune de la domiciliul său (din Constanţa), la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe serviciului de probaţiune, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice serviciului de probaţiune schimbarea locului de muncă; e) să comunice serviciului de probaţiune informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Instanţa îi impune condamnatului Moscu Ioan-Mădălin obligaţia ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa ori Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pe o perioada de 30 de zile“, se mai arată în decizia magistraților.
 
În continuare, Tribunalul Constanța a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de Mihail-Costin Botnarciuc, însă i-a aplicat inculpatului un avertisment, având în vedere circumstanţele comiterii infracţiunii şi urmările acesteia, circumstanţele personale şi conduita inculpatului după săvârşirea faptei, atenţionându-l totodată cu privire la conduita sa viitoare şi la consecinţele la care se expune dacă va mai comite infracţiuni.
 
Instanța a dispus confiscarea specială în vederea distrugerii a substanţele şi dispozitivele rămase în urma analizelor de laborator, respectiv cantităţile de 2,3 grame rezina de cannabis şi de 1,0 grame cocaina , precum şi grinderul din material plastic, de culoare rosie, pe care s-a pus în evidenţă Delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC) şi grinderul metalic, pe care s-a pus în evidenta Delta 9 Tetrahidrocannabinol (THC), ridicate de la cei doi inculpaţi la data de 25.09.2016, rămase după analizarea probelor de laborator.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Modificări la Mosqmad SRL
Copiii Sorinei Hortolomei-Moscu au tras pe dreapta una dintre firmele de la „mami“. Și-au împărțit frățește și activele societății radiate

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii