Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:19 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interdicţiile lui Căpăţînă! Nu are voie să iasă din Constanţa şi nici să se întoarcă în fruntea Spitalului Judeţean (rechizitorii)

ro

10 Oct, 2016 00:00 1600 Marime text


Pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti au fost publicate interdicţiile impuse lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar.
 
Fostul şef al SCJU Constanţa a fost eliberat din arest zilele trecute de judecătorul Florin Purigiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Pe durata acestei măsuri preventive, Dănuţ Căpăţînă trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Dănuţ Căpăţînă nu are voie să depăşească limita teritorială a municipiului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârşit faptele de care este acuzat şi să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.
 
„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În acest dosar, Dănuţ Căpăţînă este acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care trei în formă continuată, dar şi de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Căpăţînă a fost încătuşat la jumătatea lunii mai, pe când acesta ocupa postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Într-o altă cauză, fostul şef al SCJU a fost condamnat de Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, în primă instanţă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 

Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?

Comentarii