Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu executare Dare de mită pe strada Justitiei din Constanța! Unui polițist i s-a oferit 50 de euro

ro

26 Apr, 2023 13:06 3182 Marime text



Curtea de Apel Constanța a decis azi, 26 aprilie 2023, condamnarea definitivă a unui bărbat acuzat că ar fi încercat să mituiască un polițist la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă!   
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanța.
 
Conform procurorilor, inculpatul a condus un autoturism pe strada Justitiei din municipiul Constanța, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Ulterior momentului depistării, în perioada 26.01-07.02.2022, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța inițial bani în sumă neprecizată și două sticle de whisky, iar ulterior la data de 07.02.2022, i-a oferit concret și i-a predat suma de 50 de euro și promisiunea predării ulterioare, la o dată neprecizată, a sumei de 100 de euro și trei sticle de whisky, în schimbul exonerării de răspundere penală, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pe care îl avea în lucru.
 
În fața primei instanțe inculpatul a arătat că uzează de procedura simplificată, recunoaște fapta ce i se reține în sarcină și nu mai dorește să fie administrate alte probe, motiv pentru care instanța a admis cererea formulată și a dispus ca prezenta cauză să fie judecată în procedura simplificată, cu consecința reducerii limitelor de pedepasă cu 1/3 potrivit art. 396 alin.10 C.p.p.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului la 3 ani și 8 luni de inchisoare cu executare.
 
Instanța a dispus confiscarea sumei de 50 euro, ce a servit la comiterea infracțiunii de dare de mită.

Azi, Curtea de Apel a menținut decizia tribunalului.

Foto cu rol listrativ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Un șofer din Constanța a încercat să corupă un polițist cu 4000 de euro! Condamnare. Dosarul în apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii