Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul în dosarul Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! Decizia nu este definitivă (DOCUMENT)

ro

29 Feb, 2024 09:19 840 Marime text
 
 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Judecătoria Constanța dă undă verde pentru începerea procesului în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a societății comerciale Herli-Sof SRL, cea pe care funcționează Autogara Sud Constanța, din vecinătatea Gării CFR Constanța. Tot în acest dosar a mai fost deferită justiției, Diana Florentina Anagnoste, administrator Herli-Sof SRL.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 964/P/2022 din data de 16/08/2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța prin care s-a dispus trimiterea in judecată a inculpaţilor, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţi.
 
Decizia nu este una definitivă.

MINUTĂ 

Solutia pe scurt: Dosar nr. 22578/212/2023/a1 ÎNCH. 28.02.2024

Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii A.D.F. şi H-S. SRL.

În baza art.346 alin.(2) Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 964/P/2022 din data de 16/08/2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța prin care s-a dispus trimiterea in judecată a inculpaţilor: 1. H.-S. SRL, înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului ... și 2. A.D.F., asociat și administrator al H.-S. SRL, ..., ambii pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. de art. 322 alin. 1 C.pen., cu aplic art. 35 alin. 1 C.pen.-26 acte materiale, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii A.D.F. şi H.-S. SRL.



Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 28.02.2024.

Judecător de cameră preliminară, Document: Încheiere finală camera consiliu  221/2024  28.02.2024


 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, compania Metropolitan SRL apare ca parte vătămată.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Pe scurt, acuzațiile aduse de anchetatori sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, constând în 26 de acte materiale, reprezentate de 26 de facturi fiscale false emise în perioada aprilie 2019 – mai 2021.
 
Conform magistraților, facturile emise aparent în fals, ce atestau activități comerciale aparent nereale, ar fi fost prezentate în instanță pentru obținerea unui titlu executoriu împotriva societății pretins debitoare, titlu cu care, ulterior, societatea s-ar fi adresat unui executor judecătoresc pentru punerea în executare.

Mai multe despre firmele din acest dosar pot fi citite accesând link-ul de mai jos:
 
Rechizitoriu pentru Herli Sof SRL, firma care administrează Autogara Sud, din Constanța! (DOCUMENT)
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Decizie definitivă în dosarul în care CJ Constanța a fost chemat în instanță de firma care administrează Autogara Constanța Sud

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii