Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 04 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în dosarul în care CJ Constanța a fost chemat în instanță de firma care administrează Autogara Constanța Sud

ro

03 Oct, 2023 09:48 787 Marime text
  • Amintim că pe 24 iulie 2023, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul 4406/118/2023 în stadiul de apel.

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat pronunțarea în dosarul unde Herli Sof SRL a făcut recurs, process prin care cere suspendarea executării unui act administrativ, pârât fiind Consiliul Județean Constanța. Pe 18 septembrie, magistrații au decis să amâne pronunțarea în speță pentru data de 2 octombrie 2023.

Iată că pe 2 octombrie, judecătorii au decis să respingă cererea de recurs. Iată soluția pe scurt: „Dec.civ.nr. /02.10.2023 Admite excepţia lipsei de interes în formularea recursului. Respinge cererea de recurs ca lipsită de interes. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 02.10.2023.”

 
Amintim că pe 24 iulie 2023, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul 4406/118/2023 în stadiul de apel.

 
La începutul lunii, mai precis pe 7 iulie, Tribunalul Constanța dădea următoarea soluție pe scurt „Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 07.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.
 

Reamintim că ședința de Consiliu Județean Constanța din data de 31 martie 2023 a fost una încărcată de tensiune, în ceea ce privește transportul public județean. Unul dintre proiecte a fost retras de către Mihai Lupu, iar la celălalt a luat cuvântul, în sală, Cosmin Motoc, acționar în cadrul firmei Herli Sof SRL, cea pe care funcționează Autogara Sud Constanța, cea din vecinătatea Gării CFR Constanța.

 
„Începând cu 1 ianuarie 2023, au intrat în vigoare noile licențe și tarife aprobate de Consiliul Județean Constanța, unde sunt câteva trasee care au cap de linie în Autogara Sud Constanța. În momentul de față, prin proiectul 78 au fost făcute niște solicitări către primării, care s-au introdus în acest proiect. Una din ele a fost prin care s-a scos Autogara Sud, Autogara Nord a apărut acolo în continuare cu vreo cinci trasee. După discuțiile de zilele acestea, CJ a spus că a fost o greșeală, și că o să scoată și autogara Nord din acest program. Vor fi scoase capetele de linii. Preluarea se va face în zona Tomis III și zona Gară CFR. Autogara noastră are 6.400 mp, niște oameni deștepți au făcut autogara”, a spus Cosmin Motoc, asociat în firma care operează Autogara Sud Constanța.

 
Președintele Mihai Lupu a precizat că nu dorește să intervină în problemele juridice ale autogării, iar pe viitor, autocarele vor gara în viitoarea autogară pe care o va construi CJ Constanța. „Sigur că eu, ținând cont de toate părerile, am fost și ieri la comisiile de specialitate, iar dacă comisiile și-ar fi însușit amendamentul (n.r. este vorba de un amendament cerut de Cosmin Motoc pentru a menține autogara pe listă), dar fiind că între firmele de transport și autogară, unde sunt acționari persoanele care au invocat introducerea acestui aspect, sunt conflicte de natură juridică. Nu putem să devenim arbitrii în acest subiect. Invocarea triplării prețului, i-a făcut pe agenții economici să invoce că ei nu pot să plătească. Le oferim, astfel, și alte variante. Nimeni nu împiedică pe nimeni să meargă în autogara sud. Eu nu am exclus autogara sud de acolo. Acolo sunt niște relații contractuale între ei”, a spus Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

CJ Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! Ce au decis magistrații?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii