Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte, termen nou în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

ro

25 Jan, 2023 13:58 1456 Marime text
  • Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție a Românie au stabilit un nou termen în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009!
 
Cauza se va afla din nou în atenția judecătorilor la data de 16 februarie 2023.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță prin aplicarea următoarelor pedepse:
 
Elena Gabriela Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului - opt ani de închisoare în primă instanță.
 
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat  in prima instanta cinci ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal (foto), - trei ani de închisoare cu suspendare, la prima instanță.
 
Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare, la prima instanță
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
În prezent, Elena Udrea se află în detenție, ea fiind condamnată la închisoare cu executare, șase ani, în dosarul Gala Bute.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii