Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională în cazul Elenei Udrea

ro

10 Oct, 2022 13:14 1487 Marime text

 
Înalta Curte de Casație și Justiție a Roimâniei a decis azi, 10 octombrie 2022, sesizarea Curții Constituţionale în cazul Elenei Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului.

Oficial!

309/1/2019/a3 - Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 2 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela în dosarul nr. 309/1/2019. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate invocată.


În prezent, Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgșor, după condamnarea definitivă la șase ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.   

Într-un alt dosar, cel referitor la finanțarea campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare, în primă instanță.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii