Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În așteptarea pronunțării Ce au decis judecătorii în dosarul în care fostul senator Gigi Christian Chiru este acuzat de ucidere din culpă

ro

19 May, 2022 15:56 966 Marime text


Judecătoria Constanța trebuia să se pronunțe azi în dosarul în care fostul senator Gigi Christian Chiru este acuzat de ucidere din culpă.

Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 24 mai 2022.

Tot în prezenta cauză mai este judecat şi Cristian Valentin Smădu, acuzat tot de ucidere din culpă.

Oricare va fi decizia primei instanțe, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, „în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, inculpatul Chiru Gigi - Christian a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin“.
 
„Execuţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate. Printre lucrări s-au numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea.
 
Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa“, conform rechizitoriului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii