Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:45 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Imagini de la eveniment IPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel Constanţa (galerie foto+video)

ro

30 Oct, 2017 10:34 3032 Marime text
În urmă cu puţin timp, ÎPS Teodosie a ajuns la Curtea de Apel Constanţa, unde are loc cel de-al patrulea termen în dosarul în care a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

În cauză, Teodosie este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

UPDATE6: "Nu am văzut niciodată un formular APIA. În 2013 am contrasemnat formularele în numele permanenţei consiliului eparhial dar erau întocmite de consilierul delegat", a mai spus IPS.

UPDATE5: "Terenul de la Ferma 3 Nazarcea îl avem de la Guvernul României. Din câte cunoşteam, o parte din teren se afla în conversie", a adăugat Teodosie.

UPDATE4: "Îmi menţin declaraţiile date. Precizez că infracţiunile reținute nu sunt reale. Eu am avut sarcini de coordonare. Ceilalţi coinculpati aveau atributii precise in legatura cu administrarea fermei Nazarcea. Mai precizez ca suprafetele declarate si lucrate la APIA sunt reale. In fiecare am este declarata producția. Avem toate documentele. Sumele primite de la Apia au fost suplimentate cu bani de la Arhiepiscopia Tomisului. Avem documente in acest sens. De asemenea, mai adaug că APIA a făcut mai multe controale. Avem procesele verbale. Niciodată nu am fost atentionati in legatura cu cheltuirea fondurilor. De cand sun sub control judiciar, am constatat că la ferma Nazarcea existau unele nereguli. Au fost produse acte in numele meu care nu imi apartin. Imputernicirea semnata de mine este o copie falsă. Am sesizat organele de anchetă. Procurorul s-a sesizat in cauza din materiale de presa", spune Teodosie.

"Filmarile care au apărut în media nu reprezintă parcelele reale. Deţinem probe în acest sens", mai spune Teodosie.

UPDATE3: IPS Teodosie dă declaraţie în faţa instanţei.

UPDATE2: Judecatorul Deliorga, către Teodosie: "Recunoaşteţi faptele pentru care aţi fost trimis în judecată?" ÎPS: "Nicidecum".

Niciunul dintre inculpaţi nu au recunoscut acuzaţiile aduse de procurorii DNA. Astfel, judecata se va derula în condiţii normale.

UPDATE: Prezent în sală, Gabriel Mascas a formulat o cerere, care a fost respinsă pentru că acesta nu are nicio calitate în dosar.

Având în vedere că sunt prezenţi toţi inculpaţii, în aceste momente grefierul de şedinţă citeşte rechizitoriul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii