Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:06 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilegalități în domeniul silvic Percheziții în Dobrogea coordonate din Mureș. Ce s-a ridicat din Constanța și Tulcea

ro

28 Jan, 2021 00:00 1146 Marime text
  • Acțiunile au avut oc în județele Mureș, Tulcea, Constanța și Bihor, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov, Focșani, Suceava, Oradea și București.


Ieri dimineață, polițiștii au efectuat 30 de percheziții domiciliare, în cinci județe, la persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic. Acțiunea, organizată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a avut loc cu sprijinul Direcției de Ordine Publică - Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Serviciului de Poliție Delta Dunării, I.P.J. Tulcea, I.P.J. Constanța, I.P.J Bihor și I.P.J Suceava. 20 dintre percheziții sunt efectuate în Mureș, 6 în județul Tulcea, 2 în județul Constanța, una în județul Suceava și una în județul Bihor.

Crișan Roxana, procuror, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că au fost efectuate mai multe percheziții în domenul silvic, pentru probarea activității infracționale.

„În urma acțiunii au fost ridicate documente contabile, avize de însoțire a materialului lemnos“, a mai precizat Crișan Roxana, procuror, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În continuare, potrivit anchetatorilor, persoanele vizate sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea și valorificare.

Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la zece depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Acțiunile au avut oc în județele Mureș, Tulcea, Constanța și Bihor, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov, Focșani, Suceava, Oradea și București.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene și grupărilor de jandarmi mobile din județele unde au loc activitățile.Citește și

14 percheziții domiciliare
Cinci persoane arestate la cererea DIICOT Constanța cer să fie puse în libertate


Percheziții la Constanța și Călărași, într-un dosar pentru pescuit electric și furt calificat


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii