Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hunedoara A părăsit locul accidentului și a încercat să mituiască un polițist. Ce sumă i-a oferit

ro

21 Sep, 2023 14:12 791 Marime text

Persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită! 

Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au încheiat cercetările într-un caz de dare de mită și au trimis rechizitoriul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.  

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Direcția Generală Anticorupție: 

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au finalizat cercetările și, la sfârșitul lunii august, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data de 21.07.2022, inculpatul în cauză, după ce a fost implicat într-un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior de un agent șef principal de poliție din cadrul IPJ Hunedoara – Poliția Municipiului Petroșani – Biroul Rutier, căruia i-a oferit suma de 2.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale față de acesta. Polițistul a refuzat categoric propunerea ilicită a inculpatului, formulând denunț, prin care a sesizat comiterea de către inculpat a infracțiunii de dare de mită.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au desfășurat actele de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la Instanță, spre judecare, situație care nu poate să înfrângă în niciun fel, principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și:

Percheziţii DGA la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti! Mai mulţi medici, suspectaţi că ar fi luat mită de la pacienţi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii