Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea de Consiliu Local prin care JT Grup Oil a pierdut contractul de închiriere a cuvetei lacului Siutghiol, desființată de magistrații de la Tribunalul Constanța

ro

15 Jul, 2022 00:00 6266 Marime text

  • Magistrații de la Tribunalul Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal au decis la termenul de ieri, să admită cererea JT Grup Oil SA
  • Vă reamintim că pe rolul Tribunalului Constanța există și dosarul nr.1772/118/2021 care vizează suspendarea executării aceleiași hotărâri
  • Menționăm de asemenea că CLM Constanța a aprobat această hotărâre, după ce pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său
 

JT Grup Oil SA a câștigat pe fond procesul cu Consiliul Local Constanța în dosarul nr. 4481/118/2021 care avea ca obiect anulare act administrativ HCL nr. 35/29.01.2021 privind încetarea valabilității HCL nr.175/2019 privind încheierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă afferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive, vezi secțiunea „documente”.

Magistrații de la Tribunalul Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal au decis la termenul de ieri, să admită cererea JT Grup Oil SA.
 

Iată soluția pe scurt: „Respinge excepţia lipsei de interes, ca neîntemeiată. Admite cererea. Anulează H.C.L. nr. 35/29.01.2021 adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanta. Pronunţată astăzi, 14.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instanţei.”

Vă reamintim că pe rolul Tribunalului Constanța există și dosarul nr.1772/118/2021 care vizează suspendarea executării aceleiași hotărâri.
Menționăm de asemenea că CLM Constanța a aprobat această hotărâre, după ce pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său.

 Prin adoptarea HCLM nr. 35/2001 din luna ianuarie a.c. societatea lui Jean Paul Tucan a pierdut contractul cu Primăria Constanța, privind închirierea cuvetei lacului Siutghiol.

Lacul Siutghiol și cuveta erau la acel moment administratate de  ABADL, acum sunt în administrarea AMPA.

În același an, JT Grup Oil SRL obținuse și un acord de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia
 

Despre JT Grup Oil SRL

Înfiinţată în anul 2010, firma JT Grup Oil SRL are sediul social în Năvodari.

Firma este controlată de Bogdan Florin Aldea, născut pe 8.10.1977, în Cernavodă, cu 10% din capitatul social, şi Jean-Paul Tucan, născut pe 8.07.1969, în Constanţa, cu 90% din capitalul social. Andrea-Elena Dublea este administratorul societăţii, care se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri.Punctele de lucru ale firme sunt următoarele: lacul Costineşti şi cale de acces pe malul lacului, situat în intravilanul comunei Costineşti; Cernavodă, Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, Unitatea 1 (CNE PROD); municipiul Medgidia, zona Industrial-Portuară Est; Mamaia-Sat, Năvodari; municipiul Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu nr. 50, etaj P; Năvodari, DJ 226, zona Rezervoare Raja, lot 1/2; municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, lot 2, între strada Ştefăniţă Vodă şi aleea Stadionului, incinta Baza Sportiva Badea Cârţan; Năvodari, strada M20 nr. 49D.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

 

O decizie a Curții Constituționale l-a lăsat pe Tucan fără afacerea de pe Siutghiol. Acum a dat în judecată municipiul Constanța și Consiliul Local Municipal

JT Grup Oil SRL a obținut acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia

Omul de afaceri Jean-Paul Tucan deschide un nou proces primăriei și Consiliului Local Constanța


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii