Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:07 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre-surpriză de la instanţă! Este vizat Constantin Micu, fostul primar al localităţii Tuzla

ro

13 Jun, 2018 00:00 1024 Marime text
Constantin Micu, fostul primar al localităţii Tuzla, va fi rejudecat de magistraţii Judecătoriei Mangalia, pentru abuz în serviciu. Decizia a fost luată ieri de judecătorii Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca, din Curtea de Apel Constanţa, şi este definitivă.
 
Constantin Micu, fostul primar al localităţii Tuzla, a fost trimis în judecată, în martie 2016, pentru abuz în serviciu, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul 72/P/2014. După cinci termene, Carmen Claudia Berevoescu, magistrat al Judecătoriei Mangalia, a decis achitarea lui Constantin Micu, ajungând la concluzia că fapta de care a fost acuzat fostul primar al localităţii Tuzla „nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
Nemulţumiţi, procurorii au atacat decizia judecătoriei la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, judecătorii Dan Iulian Năstase - Andreea Ianca, din Curtea de Apel Constanţa, au admis apelul declarat de către procurori şi, pe cale de consecinţă, au desfiinţat hotărârea primei instanţe, dispunând rejudecarea cauzei de către Judecătoria Mangalia. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În motivare, judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu arată, printre altele, că în rechizitoriul cauzei nu s-ar indica în mod concret, în partea privind încadrarea în drept a faptelor, încălcarea unor dispoziţii exprese cuprinse în vreo lege sau ordonanţă a Guvernului, ci i se impută lui Constantin Micu că a încălcat dispoziţiile unui contract de achiziţii publice. În contextul celor mai sus precizate, instanţa a decis achitarea fostului primar al localităţii Tuzla pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii