Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre de ultim moment! Judecătorii din Constanţa au luat decizia. Este vizată femeia graţiată în 2014 de Traian Băsescu

ro

17 Jul, 2018 18:18 1849 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis azi ca femeia graţiată din motive umanitare, în 2014, de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi recent condamnată la Constanţa pentru constituirea unui grup infracţional organizat să rămână în stare de arest la domiciliu.
 
Decizia este definitivă.
 
Amintim că Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, a mai multor persoane suspectate că acţionau prin „metoda pomana“. Femeia graţiată în 2014 a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, hotărârea nefiind una definitivă.
 
Conform magistraţilor, unii dintre ei aveau rolul de a aborda victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, sub diferite pretexte, respectiv oferirea de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionarea de electrocasnice vechi ori de sticle şi borcane, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele mai multor persoane vătămate domiciliate în zece judeţe ale ţării, respectiv judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare şi sume importante.
 
Printre condamnaţi se află şi femeia graţiată în 2014 de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, din motive umanitare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii