Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgeta Tapangea atacă în instanță decizia de expropriere aprobată de Consiliul Local Constanța

ro

06 May, 2022 00:00 1890 Marime text
  • Investitoarea Georgeta Tapangea a dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța
  • Este vorba despre dosarul nr. 3103/118/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal prin care Tapangea cere magistraților să anuleze actul administrativ adoptat de CLM Constanța la finalul anului 2021, care vizează procedura de expropriere a unui teren din zona Tomis Nord (230 mp)
  • Suma propusă pentru expropriere este de 170.730 lei
  • Nu se știe dacă investitoarea este nemulțumită de suma în compensare stabilită de Consiliul Local sau chiar de procedura de expropriere în sine

 
Investitoarea Georgeta Tapangea a dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța. Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în această speță.

Este vorba despre dosarul nr. 3103/118/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal prin care Tapangea cere magistraților să anuleze actul administrativ adoptat de CLM Constanța la finalul anului 2021, care vizează procedura de expropriere a unui teren din zona Tomis Nord (230 mp).

Suma propusă pentru exproprierea celor 230 mp este de 170.730 lei.

Despăgubirea se acordă doar pentru teren, având în vedere că s-a aprobat studiul de prefezabilitate la momentul la care construcția nu era demarată. Municipalitatea precizează în documentul său că „proprietarul terenului a edificat pe riscul său”.

Conform proiectului, s-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilului-teren, proprietate private, în suprafață totală de 230 mp, situată pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei-Tic-Tac din municipiul Constanța”, exproprietorul fiind municipiul Constanța, prin Consiliul Local și primar.

Vă reamintim, Georgeta Tapangea este asociat unic și administrator la Pizza Gusto SRL. Aceasta ridică în zona Brotăcei Tic Tac un imobil pentru care a obținut încă din 2017, autorizaţie de construire, având termen de execuție 36 de luni.
 
Deoarece Georgeta Tapangea nu a putut fi contactată, nu se știe dacă mobilul acțiunii în instanță este suma în compensare stabilită de Consiliul Local sau chiar de procedura de expropriere în sine.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Procese pe rol. Exproprierea a fost aprobată de Consiliul Local Municipal. A fost emis un nou certificat de urbanism pentru grădina publică din Tomis Nord!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii