Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, condamnat la zece ani de închisoare. 7 milioane de euro cu titlul de despăgubiri

ro

06 Sep, 2017 16:07 8932 Marime text
Mara Isabella Iacob, de la Judecătoria Constanţa, s-a pronunţat azi în dosarul restaurantul Beirut, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014, când şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a fost condamnat la zece ani de detenţie. 

În același dosar instanța a condamnat SCMiddle East Parteners SRL la amendă penală de 860.000 de lei, pe Constantin Pavel la 8,7 ani de închisoare cu executare, pe SC Tinel Cristi SRL la amendă penală de 740.000 de lei, pe Dumitru Jurca la 7,1 ani de închisoare cu executare, pe Florin Iordache la amendă penală de 7.200 de lei, pe Sultana Nirlu la trei luni cu suspendare, pe Gheorghe Nirlu la trei luni cu suspendare, pe Mihaela Zdru la 2,5 ani cu suspendare și pe Florentina Coroianu la 1,1 ani cu suspendare

În total, George Karam SCMiddle East Parteners, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurca trebuie sa achite daune morale de peste 7 milioane de euro.

Decizia instanţei poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ştire în curs de actualizare

Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică.
 
În cauză, George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, este suspectat de două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, de infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, de infracţiunea de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de infracţiunea de construire fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, de infracţiunea de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi de 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Mai departe, Constantin Pavel a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora, a infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
SC Tinel Cristi SRL a fost deferită Justiţiei sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora.
 
Dumitru Jurcă - pentru două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, pentru infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru trei infracţiuni de fals intelectual, precum şi pentru infracţiunea de uz de fals.
 
Gheorghe Nirlu - pentru 18 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Sultana Nirlu - pentru cinci infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Florentina Gica Coroianu - pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Florin Iordache - sub aspectul săvârşirii a 20 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laura Sertori 06 Sep, 2017 21:52 Prea putini ani de condamnare a primit acest George Karam!!! Inchisoare pe viata i-as fi dat,pentru felul in care a sfidat pur si simplu familiile indurerate spunand ca nu avea la cunostinta faptul ca fetele lucrau la el in restaurant. Rusine mare sa ii fie! O sa le aiba toata viata pe constiinta pe aceste suflete nevinovate care au murit in chinuri,neputand sa se salveze! Doamne,odihneste-le in pace,fete tinere,frumoase..
  • andrei chivu 06 Sep, 2017 20:05 s-a facut dreptate doar intr-o masura din punctul meu de vedere dar nu sunt un specialist in drept, sunt un cunoscator al vietii in schimb in acest oras prin prisma unei interactiuni sustinute cu mediile administrative, politice si comunitare - "vinovatii fara vina" sunt atat in primarie, sub nasul lor crestea un santier ilegal, si tot sub nasul unei alte institutii - ISU - au sfarsit tinerele, din spusele martorilor interventia a fost defectuasa si exista inca un proces in aceasta cauza - am vazut o interventie isu pe bulverdul mamaia - aproape de capitol anul trecut atunci cand o alfa romeo a intrat intr-un copac si soferul a decedat, imi pare rau, dar echipa isu era formata din izmenari care ba nu le pornea generatorul, ba nu le taia clestele, daca stranuta un copil acolo, cadea toata echipa isu ca popicele - or fi si destoinici printre ei, dar si multi burtosi sau gladiole
  • DAN 06 Sep, 2017 17:38 Sper ca Domnului Karam să se facă dreptate e un om deosebit cu suflet.