Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:26 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul ofițer de poliție Ştefan Mădălin Bucătaru, eliberat condiționat de Tribunalul Constanța

ro

09 Feb, 2021 00:00 933 Marime text
  • DNA arată că „în cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov“.

Tribunalul Constanța a decis ieri eliberarea condiționată a lui Ştefan Mădălin Bucătaru, fost ofițer de poliție în cadrul Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Hotărârea tribunalului este definitivă.

Ştefan Mădălin Bucătaru a fost condamnat în 2019 la patru ani închisoare cu executare.

Amintim că în decembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ștefan Mădălin Bucătaru, la data presupuselor fapte ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și fals în declarații (două infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov“, potrivit DNA.

„În același context, inculpatul a promis că îi va determina pe aceștia să dispună o soluție de clasare față de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În datele de 05.04.2016 și 11.04.2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin a omis să consemneze în declarațiile de avere acordarea cu titlu de împrumut către același om de afaceri a sumei de 50.000 euro, deși avea această obligație conform prevederilor legale“, se mai arată în ancheta DNA.

Prin decizia penală nr. 399/A din 20.03.2019, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea lui Ștefan Mădălin Bucătaru la o pedeapsă de patru ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an și șase luni de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și două infracțiuni de fals în declarații.Citește și

Care sunt solicitările
Peste 500 de jandarmi din Constanța au chemat în instanță M.A.I. Dosarul, din noul la Curtea de Apel


DNA, oficial despre dosarul comisarului șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

Un fost ofițer DNA, întors de pe drumul libertății de Tribunalul Constanța. Cererea de eliberare condiționată, respinsă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii