Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

ro

17 Mar, 2024 10:16 449 Marime text
 
 
 
  • Amintim, cauza a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Medgidia prin condamnarea bărbatului la 12 ani și opt luni de închisoare, cu executare.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit un nou termen în cazul fostului profesor de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu“ din comuna Dobromir, județul Constanţa, acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime!
 
Instanța de apel a stabilit termen pentru pronunțarea asupra probelor şi a sesizării Curţii Constituţionale a României la începutul lunii viitoare.
 
Amintim, cauza a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Medgidia prin condamnarea bărbatului la 12 ani și opt luni de închisoare, cu executare.
 
Decizia judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform procurorilor, în concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în calitate de profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prişcu“ din com. Dobromir, jud. Constanţa, profitând de autoritatea pe care o avea în faţa elevilor, dar şi de încrederea pe care acesta a dobândit-o de-a lungul timpului, prin natura profesiei, în timpul orelor de curs, a întreprins următoarele activităţi ilicite:
 

un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate A, în vârstă de 15 ani, pe fese, picioare şi buze, în perioada septembrie 2021-februarie 2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate B, în vârstă de 15 ani, pe fese şi picioare, în perioada septembrie 2021-februarie 2022;


 
trimiterea, în cursul anului 2021, către persoana vătămată C, în vârstă de 16 ani, a unei poze cu caracter pornografic explicit, în care este surprins un bărbat, despre care persoana vătămată afirmă că este chiar inculpatul;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate D, în vârstă de 13 ani, la data comiterii primului act material, pe fese, picioare şi în zona inghinală, în perioada septembrie 2018-februarie 2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate E, în vârstă de 13 ani la data comiterii primului act material, pe fese, picioare şi în zona inghinală, din septembrie 2020 până în 11.02.2022;
 
un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate F, în vârstă de 14 ani la data comiterii primului act material, pe fese, picioare şi în zona inghinală, din septembrie 2020 până în 11.02.2022.
 
Cercetările au fost efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei pentru Victimele Infracţiunilor Sexuale.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant printre pompierii constănțeni! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii