Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost director al Aeroportului Kogălniceanu Procesul lui Cristi Moldovanu pentru „îmbogăţire fără justă cauză“, blocat de dosar penal

ro

25 Oct, 2019 00:00 2013 Marime text
Fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa în mandatul lui Nicuşor Constantinescu, ulterior numit director al Aeroportului Naţional Mihail Kogălniceanu, Cristi Moldovanu mai are încă de aşteptat deznodământul în procesul pentru „îmbogăţire fără justă cauză“. Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au suspendat procesul civil până la soluţionarea unui dosar penal deschis în 2015.

Litigiul dintre fostul purtător de cuvânt al CJC, fost director al SN Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu şi instituţia pe care a condus-o a debutat în instanţă în urmă cu circa patru ani. La momentul respectiv, reprezentanţii aeroportului s-au adresat iniţial Judecătoriei Constanţa pentru ca aceasta să-l oblige pe Modovanu să dea înapoi banii pe care i-a încasat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie pentru perioada în care această funcţie s-a suprapus cu cea de director general.
La rândul său, în întâmpinarea înaintată instanţei în dosar, Cristian Moldovanu s-a apărat spunând că, din contră, aeroportul era cel care îi datora de fapt bani, întrucât, în perioada cu pricina, nu ar fi încasat indemnizaţia de director general la care era îndreptăţit.
Scurt pe doi, potrivit documentelor existente pe site-ul www.rolii.ro, suma cerută iniţial de Aeroportul Mihail Kogălniceanu era de 25.213 lei, reprezentând indemnizaţia de membru executiv al CA în perioada iunie-octombrie 2013. De partea celalaltă, potrivit sursei citate, suma solicitată în replică de Moldovanu de la aeroport era de 30.824 de lei net, „echivalentul unui cuantum de 42.881 de lei brut“ – reprezentând indemnizaţia pentru funcţia de director general în aceeaşi perioadă.
A mai susţinut fostul purtător de cuvânt al CJC în procesul cu aeroportul faptul că în intervalul iunie – octombrie 2013 a încasat din partea societăţii 3.550 de lei net (sumă egală cu indemnizaţia de membru CA), iar în octombrie 2013, la propunerea directorului economic, a primit 22.341 de lei net. Aceşti bani reprezentau „o regularizare a venitului mediu lunar la un nivel cel puţin echivalent cu vechiul salariu al directorului general, urmând ca regularizarea să se facă după semnarea contractului“, potrivit www.rolii.ro.
Ulterior, în decembrie 2013, prin hotărârea Consiliului de Administraţie al SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, s-a aporbat o remuneraţie netă a directorului general (Cristian Moldovanu) în sumă de 12.500 de lei, cu încadrarea în creditele bugetare aprobate, se arată în documentele instanţei.

Fostul director – 5.772 de lei, Moldovanu – 12.500


Pe parcursul desfăşurării procesului, reprezentanţii aeroportului au adus dovezi potrivit cărora fostul purtător de cuvânt al CJC ar fi primit în iunie-octombrie 2013 suma de 17.790 de lei net (indemnizaţie membru CA), în octombrie 2013 acesta ar fi primit 22.337 de lei net (remuneraţie director general - regularizare), în noiembrie 2013 – 4.049 de lei (pentru funcţia de director general), iar din decembrie 2013 ar fi primit 12.500 lei net (indemnizaţie director general).
În urma analizării tuturor dovezilor în cauză, magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit că nu se poate reţine că Moldovanu ar fi exercitat funcţia fără a primi o remuneraţie corepsunzătoare, în contextul în care într-o notă depusă la dosar şi semnată chiar de el (în noiembrie 2013) i-a fost aprobată retroactiv o indemnizaţie egală cu a fostului director.

Mai mult, potrivit instanţei, „nu s-a făcut dovada niciunei împrejurări care să justifice dreptul pârâtului-reclamant (nr., Cristian Moldovanu) de a primi o indemnizaţie lunară mai mare de 5.772 de lei, indemnizaţie care era la acelaşi nivel ca cea încasată de persoana care a deţinut anterior funcţia de director general, până la momentul la care CA al SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a hotărât stabilirea acesteia la valoarea de 12.500 de lei lunar net“.
Astfel, judecătorii au respins pretenţiile ridicate în proces de Moldovanu şi le-au admis pe cele ale aeroportului, iar fostul purtător de cuvânt al CJC a fost obligat la plata sumei de 17.790 de lei, reprezentând valoarea netă a indemnizaţiei de membru executiv al CA în perioada iunie-octombrie 2013.
Cazul a ajuns însă la Curtea de Apel, hotărârea fiind atacată de Cristian Moldovanu. Totuşi, la judecarea recursului, magistraţii Curţii au suspendat procesul, din cauza unui dosar penal: „Suspendată judecata cererii de recurs până la soluţionarea definitivă a dosarului penal nr. 9597/P/2015. Cu recurs pe toată durata suspendării“.

Citeşte şi:

„Îmbogăţirea fără justă cauză“
Cristian Moldovanu, fostul director al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, bun de plată

Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ vs Cristian Carsium Moldovanu. Ce au decis judecătorii

Moldovanu, fostul director al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, obligat în primă instanţă să plătească instituţiei o mică avere

Angajările nelegale făcute de Cristian Moldovanu, din nou în atenţia acţionarilor - Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii