Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:10 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma fostului şef al Spitalului Judeţean, Dănuţ Căpăţînă Falimentul Picus Consulting SRL a primit un nou termen

ro

27 Jan, 2020 00:00 617 Marime text

Judecătorii Secţiei a II-a Civile din Tribunalul Constanţa au stabilit un nou termen în dosarul privind falimentul societăţii comerciale Picus Consulting SRL, firma fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă.
 
Cauza se va afla în atenţia magistraţilor pe 24 februarie. Până în prezent au fost acordate 13 termene de judecată.

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 13 aprilie 2017, creditoarea SC Performance Profile SRL a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei Picus Consulting SRL.
 
În faţa instanţei, SC Performance Profile SRL a invocat existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile în cuantum de 53.550 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi neachitate, „respectiv facturile nr. 118/05.01.2017 şi nr. 119/07.01.2017, emise în baza contractelor de consultanţă nr. 2/08.12.2016 şi nr. 3/10.12.2016“.
 
În motivarea cererii, SC Performance Profile SRL, firmă condusă de Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, şi de soţia sa, Lucica Simona Căpătînă, a arătat că a prestat societăţii comerciale Picus Consulting SRL (asociat unic - Dănuţ Căpăţînă) servicii de consultanţă şi că nu a achitat debitul restant datorat, conform facturilor menţionate. 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 13 aprilie 2017.
 
Pe data de 8 mai 2017, Tribunalul Constanţa a admis cererea formulată de creditorul Performance Profile SRL, în contradictoriu cu debitoarea Picus Consulting SRL, desemnând provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Cuţov Alina, în calitate de administrator judiciar.
 
Pe data de 5 februarie 2018, judecătorii au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Picus Consulting SRL.


Dănuţ Căpăţînă se află în stare de detenţie, el fiind condamnat de Curtea de Apel Constanţa la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă condamnare). Într-un alt dosar, Curtea de Apel Constanţa a decis recent achitarea definitivă a lui Dănuţ Căpăţînă. În cauză, Dănuţ Căpăţînă a fost acuzat de DNA Constanţa de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


Citește și

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, achitat definitiv. Iată dosarul! (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii