Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Feciorii Vrancei SRL, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii au anulat cererea, afaceriștii cer reexaminarea

ro

05 Feb, 2024 17:00 834 Marime text
Satul de Vacanță, Mamaia. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Dosarul are indicativul 7894/118/2023 și are ca părți Feciorii Vrancei SRL, în calitate de reclamant, și respectiv, Primarul Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
  • La mijloc se află viza de funcționare pentru anul 2023 pentru pensiunea din Satul de Vacanță.
Feciorii Vrancei SRL, companie ce deține Casa „Vrancea“ din Satul de Vacanță, din Mamaia, a chemat în judecată Primarul Municipiului Constanța, dosarul aflându-se în prezent pe rolul Tribunalului Constanța.
 
În proces, reprezentanții companiei cer ca, prin decizia judecătorilor, primarul să fie obligat să elibereze viza de funcționare pentru anul 2023 pentru autorizația de funcționare din 2019 pentru pensiunea din Satul de Vacanță.
 
Totuși, inițial, judecătorii au decis anularea cererii de chemare în judecată, apreciind că este netimbrată corespunzător, taxa de timbru fiind achitată pe numele altei persoane.
 
Acum, reprezentanții companiei private au formulat o cerere de reexaminare care va fi analizată de un alt complet al Tribunalului Constanța.
 
Dosarul are indicativul 7894/118/2023 și are ca părți Feciorii Vrancei SRL, în calitate de reclamant, și respectiv, Primarul Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
 
Cazul se află în atenția completului prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Gabriel Neacșu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Pe 21 decembrie 2023, Tribunalul a decis anularea cererii, dar acum societatea a formulat o cerere de reexaminare, pentru care nu s-a fixat încă termen de judecată.
 
În Încheierea 229/2023 prin care s-a dispus anularea cererii, se arată că, prin cererea de chemare în judecată, compania Feciorii Vrancei SRL a solicitat „obligarea pârâtului Primarul Municipiului Constanţa să elibereze viza pentru anul 2023 a autorizaţiei de funcţionare nr. 104/27.02.2019 pentru structuri de primire turistice, tip Complex Hotelier (...),  restaurant/terasă, respectiv pensiune, situate în Sat Vacanță, (...), şi obligarea la plata cheltuielilor de judecată“.
 
Totuși, instanța nu a mai analizat cererea propriu-zisă, anulând cererea de chemare în judecată ca netimbrată.
 
Rămâne însă de văzut care va fi decizia completului ce va analiza cererea de reexaminare, care ar putea decide retrimiterea dosarului la completul învestit inițial.
 
Despre Feciorii Vrancei SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 5 februarie 2024, Feciorii Vrancei SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța și punct de lucru permanent în Mamaia, Satul de Vacanță, Casa „Vrancea“.
 
Asociat unic și administrator este Constantin Aciubotăriței.
 
În 2022, firma a declarat un angajat, profit peste 165.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 300.000 de lei.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, în cazul în care se va relua procesul, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme Constanța
Bros Events SRL, de la Clubul Fratelli, are un nou asociat majoritar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii