Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Recunosc comiterea faptelor“ Un cunoscut medic ginecolog a bătut palma cu DNA Constanța! Date din acordul de recunoaștere a vinovăției (document)

ro

24 Jan, 2020 00:00 6351 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa şi Deniz Taniure Dumitrache, medic ginecolog, director medical în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Tulcea. Ca urmare a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, medicul Deniz Taniure Dumitrache a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.
 
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii DNA Constanţa şi Deniz Taniure Dumitrache, medic ginecolog, director medical în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Tulcea, se arată că, „în perioada 13.11.2016 - 15.10.2019, în realizarea aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, inculpata Dumitrache Deniz Taniure, în calitatea sa de director medical în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Tulcea, a pretins şi primit, de la mai multe persoane, diferite sume totalizând 2.500 lei, în scopul de a efectua operaţii patru chirurgicale de cezariană“.
 
În continuare, procurorii DNA Constanţa detaliază şi faptele reţinute în sarcina medicului ginecolog:
 
1. Actul material component al infracţiunii de luare de mită faptă prev. de art.
289 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, consumată sub forma pretinderii la data de 13.11.2016, prin intermediar, de către inculpata Dumitrache Deniz Taniure, de la martorul (...) a sumei de 1.000 – 1.200 lei, din care a primit, la data 14.11.2016, prin intermediul martorului (.....), suma de 600 lei în schimbul intervenţiei chirurgicale de cezariană.
 
2. Actul material component al infracţiunii de luare de mită faptă prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, consumată sub forma pretinderii la data de 06.03.2018, pentru sine, şi a primirii la aceeaşi dată, imediat după ce medicul efectuase cezariana, în Spitalul Judeţean Tulcea, a sumei de 1.200 lei de la numita (...), de către inculpata Dumitrache Deniz Taniure, prin intermediarul (...), în schimbul intervenţiei chirurgicale de cezariană;
 
3. Actul material component al infracţiunii de luare de mită faptă prev. art. 289 alin 1 C.pen. cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, care constă în pretinderea şi primirea, de către inculpata Dumitrache Deniz Taniure, de la (.....) (.....), la data de 09.07.2019, a sumei de 400 lei pentru efectuarea unor investigaţii medicale, în condiţiile în care aceasta nu are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor de sănătate din România;
 
4. Actul material component al infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, fapta din data de 15.10.2019, când inculpata Dumitrache Deniz Taniure a pretins şi primit de la (.....) (.....) suma de 300 lei cu titlul de mită în schimbul acordării asistenţei medicale în condiţiile în care aceasta nu avea calitatea de asigurat în sistemul naţional de asigurări de sănătate.   
 
Fiind ascultată, în prezenţa apărătorului său ales, avocatul Sorin Munteanu, din cadrul Baroului Tulcea, Deniz Taniure Dumitrache a declarat expres următoarele: „recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina mea, astfel cum au fost descrise în cuprinsul prezentului acord, pe care l-am citit integral. Accept încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi pentru care s-a dispus schimbarea încadrării juridice prin ordonanţa din data de 21.11.2019. Îmi exprim consimţământul pentru a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii“, conform acordului de recunoaştere a vinovăţiei.  
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa şi Deniz Taniure Dumitrache, medic ginecolog, director medical în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Tulcea, poate fi citit integral accesând secţiunea Documente.
 
Citeşte şi:
 
Acord de recunoaştere a vinovăţiei
Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache a bătut palma cu procurorii DNA Constanţa


 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii