Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! La loc comanda, în dosarul falselor vaccinări de la Mangalia! Suspecți întorși din drumul spre libertate

ro

20 Jan, 2022 15:59 2388 Marime text


Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
  • Curtea de Apel Suceava a decis astăzi, 20 ianuarie 2022, să admită contestația formulată de procurorii DNA împotriva hotărârii Tribunalului Suceava de a înlocui măsura arestării preventive ori a arestului la domiciliu în cazul unora dintre suspecți și a decis că, deocamdată, nimeni nu va fi pus în libertate.

Răsturnare de situație în dosarul în care DNA Suceava anchetează falsele vaccinări de la Mangalia și în care unele cadre medicale au fost arestate de judecători!

Curtea de Apel Suceava a decis astăzi, 20 ianuarie 2022, să admită contestația formulată de procurorii DNA împotriva hotărârii Tribunalului Suceava de a înlocui măsura arestării preventive ori a arestului la domiciliu în cazul unora dintre suspecți.

Înlocuirea măsurilor fusese dispusă de Tribunalul Suceava la momentul judecării propunerii de prelungire a măsurilor preventive dispuse în cauză.

Astfel, Tribunalul hotărâse prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 30 de zile pentru Henriette Raluca Berge și Pompilia Timofei, asistente medicale în cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia.
 
Tribunalul hotărâse să respingă însă propunerea DNA privind prelungirea arestului pentru Elena Daniela Vlădoi, angajată a Spitalului Municipal Mangalia, Andrei Cristian Vlădoi, dar și pentru Marian Ilișoi,fiind înlocuită arestarea preventivă cu arestul la domiciliu, în cazul acestora.

Nu în ultimul rând, judecătorii au respins propunerea DNA și în ce privește prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de Alina Lidia Ilișoi, ca neîntemeiată, hotărând măsura controlului judiciar în cazul său.

Astăzi, Curtea de Apel Suceava a decis să admită contestația DNA și a dispus prelungirea arestului preventiv inclusiv pentru Elena Daniela Vlădoi, Andrei Cristian Vlădoi și Marian Ilișoi, iar Alina Lidia Ilișoi a primit prelungirea măsurii arestului la domiciliu.

Decizia Curții de Apel Suceava este definitivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii