Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Dosarul care a zguduit Sănătatea din Constanţa! Toţi inculpaţii au fost achitaţi. Printre ei, Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean

ro

26 Apr, 2018 13:02 4276 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat azi definitiv în dosarul în care Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, la pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
Tot în prezenta cauză, Mihai Corneliu Stănculescu, fostul şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare. Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC Agrodec SRL Techirghiol şi prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat doi ani şi şase luni de închisoare. Violeta Androne, fost director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a primit 2,6 ani de închisoare. Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat tot la doi ani şi şase luni de închisoare. Mărioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat un an şi patru luni şi 80 de zile. Carmela Endora Gherghina, fost consilier juridic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare. În continuare, instanţa a anulat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de doi ani şi două luni, a descontopit pedeapsa aplicată „în componentele acesteia, pe care le repune în individualitatea lor după cum urmează: - pedeapsa de doi ani şi două luni de închisoare stabilită pentru infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art. 254, alin.1 C.p. din 1969; - pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, stabilită pentru infracţiunea de trafic de influenţă, prevăzută de art. 257, alin.1 C.p. din 1969; - pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor, prevăzută de art. 64, alin. 1, lit. a, teza a II-a, şi lit. b C.p. din 1969, pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 38, alin. 1, art. 39, alin. 1, lit. b C.p., art. 45, alin. 1 şi 5 C.p.: contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite prin prezenta sentinţă şi prin s.p. nr. 83/24.02.2012 a Tribunalului Constanţa, aplică inculpatei Gherghina Carmela Endora pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi două luni de închisoare, la care se adaugă sporul de un an şi cinci luni (reprezentând o treime din media celorlalte pedepse principale), urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de trei ani şi şapte luni de închisoare“.

Azi, Curtea de Apel Constanţa a dispus achitarea inculpaţiilor „Căpăţînă Dănuţ, Stănculescu Mihai Corneliu, Cristea Micu Renato, Androne Violeta, Antohi Gheorghe, Gherghina Carmela Endora, Furnică Marioara, (fiecare cu datele de la dosar), pentru infractiunea de „abuz în serviciu”“. Tot Curtea de Apel a decis achitarea inculpaţilor „Cristea Micu Renato, Androne Violeta, Antohi Gheorghe, Gherghina Carmela Endora, Furnică Marioara, pentru infracţiunea de „fals intelectual”.

Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarele Adriana Ispas - Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. 

Într-un alt dosar, recent, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea definitivă a lui Dănuţ Căpăţînă la zece ani de închisoare (contopire). Totodată, instanţa a majorat pedeapsa principală a amenzii penale aplicate prin sentinţa penală apelată inculpatei S.C. MARA INVESTCOM S.R.L. de la suma de 150.000 lei la suma de 200.000 lei, prin înmulţirea unui număr de 200 zile amendă penală cu valoarea de 1.000 lei/zi de amendă penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii