Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliberat din arestul preventiv Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu a dormit aseară acasă!

ro

20 Jan, 2022 09:26 1277 Marime text


Minorul, de 15 ani, din Constanța, acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu, a dormit aseară acasă!

Și asta după ce Judecătoria Constanța a decis înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Decizia judecătoriei a rămas definitivă.

Oficial!
 

Admite cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 10988/P/2021. În baza art. 242 cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul (...)., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatul (...) de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 24/22.12.25021, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.221 alin.1 C.proc.pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa, (..) fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat;

În baza art.221 alin.4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat G.D., în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.01.2022.


 
Incendiul care a distrus blocul situat pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța a avut loc la data de 16 decembrie 2021.
 
În continuare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța continuă cercetările specifice în dosarul penal.

Minorul a fost arestat preventiv din 22 decembrie 2021.

Minorul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, potrivit căruia „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani“.

În cazul în care minorul va fi trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal“, acum a fost ea reținută de procurori, și dacă va fi găsit vinovat de comiterea acestei infracțiuni, atunci minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii