Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După un control al Curții de Conturi Primăria Rasova, în proces cu Maria Mitu, fostul edil al localității

ro

07 May, 2021 00:00 4013 Marime text
  • „M-a chemat să plătesc! Cum să plătesc eu?! Să spună instanța dacă sunt vinovată sau nu“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Maria Mitu, fostul primar al localității Rasova.

Maria Mitu, fostul primar al localității Rasova, a fost chemată în instanță de actuala conducere a comunei!

Pe data de 5 mai 2021, pe rolul Secţiei I civilă din Tribunalul Constanţa, a fost înregistrat dosarul 3329/118/2021, cu obiect „pretenţii“, cauză în care Comuna Rasova, Primarul Comunei Rasova și Consiliul Local Rasova au calitatea de reclamant. Asta în timp ce Maria Mitu are calitatea de pârât.

Potrivit unor voci din Primăria Rasova, fostului edil i se solicită aproximativ 30.000 de lei, sumă ce ar fi fost stabilită de către inspectorii Curții de Conturi la finele unui control. „Au fost niște amenzi aplicate pentru gunoaie, de Mediu și DSP. Curtea de Conturi a constatat că nu era legal să plătească din bugetul primăriei. Amenzile au fost plătite din bugetul local“, au mai precizat surse din primărie.


Cum să plătesc eu?!

Contactată telefonic, Maria Mitu, fostul primar al localității Rasova, confirmă cele mai sus precizate, adăugând că procesele verbale au fost întocmite „pe primărie“.

„Procesele verbale nu au fost scrise pe Maria Mitu. Curtea de Conturi cere recuperarea banilor. M-a chemat să plătesc! Cum să plătesc eu?! Să spună instanța dacă sunt vinovată sau nu“, a mai completat Maria Mitu, fostul primar al localității Rasova.

Conform portalului instanțelor de judecată, până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată în dosar.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Inexplicabil! CJC-ul lui Țuțuianu a renunțat la proiectul eligibil al miniporturilor turistice în favoarea construcției unui nou acvariu care grevează bugetul

Curtea de Conturi a României, verificări la primăriile din Saraiu și Siliștea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii