Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri de aproximativ 300 de milioane euro. Dosarul, aflat la Tribunalul Tulcea, amânat pentru luna august

ro

19 Jun, 2020 00:00 932 Marime text
  • În Tulcea, dintr-o dubiță a fost pierdut cu ocazia încărcării un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină.

Ieri, Tribunalul Tulcea a avut loc un nou termen în dosarul celor doi cetățeni sârbi cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc (1.040 kg de cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro).


Procesul a fost amânat pentru jumătatea lunii august, în vederea audierii inculpaţilor şi desemnarea unui expert auto pentru a oferii lămuririi cu priviere la aspecte ce vizează cauza.


Oricare va fi decizia Tribunalului Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Potrivit DIICOT, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării un pachet ambalat conținând 1 kg de cocaină“.

„Ulterior, au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca 2 km nord de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca 4 m de țărm“, conform DIICOT.

Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1.040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro. Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.

Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și, drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.


Unul dintre inculpații în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.


Citește și

Aveau declarație că veneau după bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice Traficanți de droguri, prinși la Constanța (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii