Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Hotărârea Tribunalului Constanța!

ro

08 Nov, 2022 10:36 1512 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
Judecătorii Secției Penale a Tribunalului Constanța au decis să revoce controlul judiciar dispus față de B. F., unul dintre acuzații din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia, care, recent, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA Suceava, structura de parchet care anchetează cazul.
 
Tribunalul Constanța a decis să revoce măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de suspect prin ordonanța procurorului nr. 24/P/2021 din data de 8 aprilie 2022.
 
Decizia Tribunalului poate fi contestată la instanța superioară în termen de trei zile de la comunicare.
 
În paralel, aceeași Secție Penală a Tribunalului va analiza, la finele lunii noiembrie, și acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de suspect cu procurorii DNA Suceava, prin acord propunându-se o pedeapsă de doi ani, zece luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Amintim, alături de B. F., și C. M. a încheiat un acord similar cu DNA Suceava, tot în legătură cu Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
 
În cazul acesteia, s-a propus o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Tribunalul Constanța va analiza mâine, 9 noiembrie 2022, legalitatea măsurii preventive dispusă față de aceasta de către procurori.
 
Potrivit prevederilor Codului de procedură penală în legătură cu acordul de recunoaștere a vinovăției, în prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două acorduri sunt disjunse din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
 
Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc celor doi suspecți sunt de complicitate la trafic de influență, aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, instigare la fals informatic.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii