Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:35 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care partenerul Eldiclau pentru Cazino este acuzat de înşelăciune, amânat pentru anul viitor

ro

10 Dec, 2019 00:00 811 Marime text

Înscrisă în cursa pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA este citată pentru luna ianuarie la instanţă, într-un proces penal. Mai exact, este vorba despre dosarul privind fapte de înşelăciune şi uz de fals, analizat de Judecătoria Vaslui şi în care societatea a fost deferită instanţei alături de doi dintre reprezentanţii săi, cu privire la reabilitarea Palatului Copiilor Vaslui.


Astfel, la ultima înfăţişare ce s-a desfăşurat în proces în cursul săptămânii trecute, magistraţii vasluieni au decis să acorde un nou termen de judecată la data de 10 ianuarie, pentru a se administra probele în cauză. Aşa cum arătam în cadrul ediţiilor anterioare, alături de societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare (fostă Impex Romcatel), procurorii au mai decis trimiterea în judecată şi a contabilului şef Iulia Ursache, dar şi a reprezentantei societăţii, Viorica Frunză.


Anchetatorii au susţinut că, între anii 2008-2011, societatea şi reprezentanţii săi ar fi indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui, „prin prezentarea la plată de situaţii de lucrări nereale“. Aceste presupuse lucrări s-ar fi derulat în cadrul contractului nr. 4/2.11.2008 intitulat „Reactualizare proiect tehnic şi execuţie consolidare Palatul Copiilor din Vaslui“.


Prejudiciul calculat de anchetatori şi menţionat în actul de inculpare se ridică la 1.263.296,06 lei, iar faptele au fost încadrate la înşelăciune.
Dosarul, deşi judecat la Vaslui, este de importanţă şi pentru Constanţa întrucât societatea Impex Romcatel Cercetare Dezvoltare a realizat actualizarea documentaţiei ce a stat la baza organizării noii licitaţii pentru reabilitarea Cazinoului.


În plus, societatea face parte din asocierea prezidată de Eldiclau SRL, alături de Telekom Romania Mobile Communications SA şi Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. Napoli. Aceste firme, în asociere, au înaintat o ofertă comună pentru reabilitarea Cazinoului în cadrul licitaţiei organizate de Compania Naţională de Investiţii. În prezent, însă, cazul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, ca urmare a contestaţiilor formulate de către Eldiclau şi partenerii săi, iar procedura de atribuire este blocată până la soluţionarea acestora.

 

Citeşte şi:

Judecătorii deschid azi dosarul Impex Romcatel

Decizia nu este definitivă Începe judecata firmei care se ocupă de actele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa (documente)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii