Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care familia unui fost deputat PSD și primarul municipiului Constanța au fost dați în judecată, declinat la Curtea de Apel

ro

29 Jan, 2021 00:00 1460 Marime text
  • Doi reclamanți au dat în judecată pe primarul municipiului Constanța și mai multe persoane, printre care Antonella Marinescu -  fost deputat PSD de Constanța și fost consul al României în Toronto
  • Conflictul juridic vizează un litigiu pe Legea 10/2001
  • Cauza a fost judecată de Judecătoria Constanța iar magistrații au decis declinarea cauzei către Curtea de Apel Constanța

La sfârșitul anului trecut, două persoane fizice au dat în judecată pe primarul municipiului Constanța, primăria municipiului și pe Monica Apostolescu, Romanița Manuela Mureșanu, Marin Marinescu și Antonella Marinescu (n.r. fost deputat PSD de Constanța, fost consul al României în Toronto).
Speța din dosarul nr. 2822/118/2020, înregistrat la secţia civilă a Judecătoriei Constanța, vizează un litigiu pe Legea 10/2001.

Prin cererea de chemare în judecată cei doi au solicitat instanței să se constate nulitatea absolută a dispoziției Primarului municipiului Constanța nr. 2015/21.04.2011 și a unui proces- verbal de predare primire din același an, dar și a actelor subsecvente de înstrăinare a imobilul situat în municipiul Constanța, din apropierea fostului Hotel Ibis, în suprafață de 68 mp, în baza dispozitiilor art. 21 alin.5 din Legea nr. 10/2001 și să se constate nulitatea absolută a contractului de vânzare- cumpărare autentificat sub nr. 2769/2011 prin care cumparătorii pârâți, Marin și Antonella ar fi achiziționat în mod nelegal, acest imobil Reclamanții au mai solicitat instanței să se dispună restituirea terenului în suprafață de 68 mp.

Soții Marinescu au mai depus o întâmpinare prin care au invocat excepția necompetenței materiale a Tribunalului Constanța.
 Magistrații au admis excepția necompetenței materiale a Tribunalului Constanța și declină competența de soluționare a cererii de chemare în judecată formulată de reclamanții Ersoy Selmar și Seit Ozan către Judecătorie.
Cauza a fost judecată de Judecătoria Constanța. Magistrații au decis la termenul din 27 ianuarie a.c. declinarea cauzei către Curtea de Apel Constanța.
Iată soluția pe scurt: “Admite excepţia necompetenței materiale a Judecătoriei Constanţa invocată de instanță din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei formulată de către reclamanţii ES şi SO în contradictoriu cu pârâţii PMC şi MC, AM, MMR, MM şi MA, în favoarea Tribunalului Constanța – Secția I Civilă. Constată conflictul negativ de competenţă între Judecătoria Constanţa şi Tribunalul Constanţa. Suspendă din oficiu judecarea cauzei şi dispune trimiterea dosarului, spre soluţionarea pe calea regulatorului de competenţă a prezentului conflict negativ de competenţă, către Curtea de Apel Constanţa. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 27.01.2021”.

Citește și:

Soții Marin și Antonella Marinescu, emoții în instanță! Terenul de lângă fostul hotel Ibis, revendicat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii