Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:58 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Elenei Udrea, amânat pentru luna viitoare. Printre condamnați, Ioana Băsescu și Ioan Wagner, fostul director Oil Teminal

ro

14 Oct, 2021 00:00 1330 Marime text
  • Este vorba despre dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit un nou termen de judecată în dosarul în care Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare. Tot în acest dosar, Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat cinci ani de închisoare.
 
Pe scurt, este vorba despre dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
 
Noul termen (al patrulea) a fost stabilit pentru data de 18 noiembrie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă.
 
Primele condamnări în primă instanță
 
Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, - opt ani de închisoare.
 
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, - cinci ani de închisoare
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, - trei ani de închisoare cu suspendare. În continuare, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

 
Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta.
 
Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii