Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 29 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Beirut s-ar putea rejudeca! George Karam ar putea scăpa de condamnare

ro

21 Dec, 2019 00:00 2322 Marime text

Dosarul restaurantului Beirut s-ar putea rejudeca! Joia trecută, pe rolul Secţiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrată o contestaţie în anulare, primul termen fiind stabilit pentru 14 aprilie 2020.


Acţiunea, care este o cale de atac extraordinară împotriva unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, va fi soluţionată, așa cum precizam și mai sus, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. În cazul în care Curtea de Apel Constanţa va admite această contestaţie în anulare, dosarul restaurantului Beirut s-ar putea rejudeca!


În luna noiembrie 2019, Curtea de Apel Constanţa a anunţat condamnările finale în dosarul restaurantului Beirut:


George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost condamnat, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare. Câteva zile mai târziu, George Karam a fost dat în urmărire!


SC Middle East Parteners SRL – amendă penală în valoare de 840.000 de lei.

Pavel Constantin - condamnare 7 ani şi 9 luni şi 20 zile închisoare cu executare.


Jurcă Dumitru - condamnare 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

SC Tinel Cristi SRL – amendă penală în valoare de 653.333,33 de lei.

Zdru Mihaela - condamnare doi ani şi patru luni de închisoare


Nirlu Sultana - amenda administrativă în cuantum de 1000 de lei.

Nirlu Gheorghe - un an de închisoare.

Coroianu Florentina Gica – un an şi o lună de închisoare.

Curtea de Apel Constanţa a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale și materiale. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


Amintim că restaurantul a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. În ceea ce priveşte partea civilă, Judecătoria Constanţa a acordat în primă instanţă despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă. Așa cum menţionam și mai sus, azi, Curtea de Apel Constanţa a micșorat daunele de la opt la un milion de euro.


Dosarul a fost soluţionat definitiv de judecătorii Valentina Boc și Marius Ungureanu, de Curtea de Apel Constanţa.
 

Filmul evenimentelor


Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.


Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.


Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.


Pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.


Rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa. Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari, care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele îndoliate.


Citește și:

Exclusiv! Verdict final în dosarul Beirut! George Karam, fostul patron al restaurantului, condamnat definitiv

Oficial de la Poliţia Română! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, pe lista „persoanelor urmărite“
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii