Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi poliţişti din Mangalia, condamnaţi pentru luare de mită. Oamenii legii au contestat pedepsele

ro

22 Jun, 2018 00:00 2306 Marime text
Mihai Dobrescu şi Ionuţ Popîrţac, ambii poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, acuzaţi de luare de mită şi condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, au contestat pedepsele aplicate. Contestaţiile celor doi poliţişti au ajuns la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 17 septembrie. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va fi definitivă. 
 
De menţionat că, pe lângă cei doi ani de închisoare cu suspendare, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, le-a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, lit. a Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b Cod penal (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi lit. g Cod penal (dreptul de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii), pe o durată de doi ani.
 
Cei doi inculpaţi au mai fost obligaţi ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acest serviciu, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă ale acestora.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că celor doi poliţişti le-a mai fost impus ca, pe durata termenului de supraveghere, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Mangalia sau al Consiliului Local al municipiului Mangalia.
 
Tribunalul Constanţa a dedus din pedeapsa aplicată fiecărui inculpat perioada executată prin reţinere în perioada 10-11 august 2017, când au fost puşi în libertate.
 
În prezent, cei doi se află sub control judiciar.
 
Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa, aproape de jumătatea lunii august, un echipaj format din doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârşirii de către conducătorul auto a unei contravenţii la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, cei doi i-ar fi solicitat bani. Conducătorul auto a sesizat fapta la linia telefonică Telverde, acţiunea de prindere în flagrant fiind organizată în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii