Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:42 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi foşti profesori ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, sub control judiciar (rechizitoriu)

ro

15 Apr, 2017 00:00 2267 Marime text
Profesorul Iulian Antonescu, fost angajat al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi management naval, Departamentul de Inginerie şi management naval, şi Camelia Ciobanu, fostă angajată a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi Management Naval - Departamentul de Navigaţie şi transport naval, rămân sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Iulian Antonescu şi Camelia Ciobanu au fost trimişi în judecată de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari.
 
În rechizitoriul cauzei, DNA arată că, „în perioada august - septembrie 2016, inculpaţii Antonescu Iulian (n.r. suspectat de luare de mită (nouă fapte) şi trafic de influenţă) şi Ciobanu Camelia (n.r. bănuită de patru infracţiuni de luare de mită), în calitate de cadre didactice ale Academiei Navale «Mircea cel Bătrân» Constanţa, au primit de la mai mulţi studenţi, direct sau prin intermediari, sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 200 de euro sau alte foloase necuvenite, în total 1.546 de lei şi 600 de euro - Antonescu Iulian, respectiv 200 de lei, 300 de euro şi 50 de dolari - Ciobanu Camelia“.
 
Tot în prezenta cauză, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpaţii: Acsinciuc Radu Emanuel, Stanciu Lucian Stoica, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Irimia Vasile, Ion Ana şi Ghirase Alexandru Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.
 
„În prezenţa apărătorilor aleşi, cei cinci inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: Acsinciuc Radu Emanuel - un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani şi interzicerea pe o perioadă de un an şi şase luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, Stanciu Lucian Stoica - un an şi opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani şi interzicerea pe o perioadă de un an şi opt luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, Irimia Vasile, Ion Ana şi Ghirase Alexandru Georgian - trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de trei ani şi interzicerea pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile“, potrivit DNA.
 
Citiţi şi vă cruciţi!
DNA a făcut public totul! Cum se dădea mită la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu+galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii