Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri de mare risc într-un tren care venea spre Constanța! Începe procesul

ro

18 Feb, 2024 10:39 656 Marime text
 
 
  • În actul de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în martie 2023, în trenul R 8207, care circulă pe relația de cale ferată Fetești – Constanța, a deținut cantitățile de 0,98 grame Cannabis și 1,34 grame cristal care conține ca substanță activă 3,4 – methylenedioxymethamphetamine (MDMA), droguri de risc și de mare risc, pe care le deținea, fără drept, în vederea consumului propriu.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Procurorii de la DIICOT Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.
 
În actul de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în martie 2023, în trenul R 8207, care circulă pe relația de cale ferată Fetești – Constanța, a deținut cantitățile de 0,98 grame Cannabis și 1,34 grame cristal care conține ca substanță activă 3,4 – methylenedioxymethamphetamine (MDMA), droguri de risc și de mare risc, pe care le deținea, fără drept, în vederea consumului propriu.
 
Recent, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DIICOT Constanţa privindu-l pe inculpat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.
 
Decizia tribunalului nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa text: portal instante de judecată și rejust.ro. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Premieră
Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii