Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri în trenul Constanța - Mangalia! Iată unde erau ascunde. Condamnare

ro

24 Oct, 2023 17:00 1252 Marime text
Foto cu rol ilustrativ 
 
 
  • Oficial, povestea începe la data de data de 16.09.2022, în trenul RE 8391 pe ruta Mangalia – Constanța, organele de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, l-au depistat pe inculpat, având asupra sa un recipient din sticlă cu capac, ce conținea o substanță vegetală sub formă de muguri, de culoare verde.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui tânăr din București, acesta fiind prins cu droguri în trenul RE 8391 pe ruta Mangalia – Constanța. 
 
Oficial, povestea începe la data de data de 16.09.2022, în trenul RE 8391 pe ruta Mangalia – Constanța, organele de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, l-au depistat pe inculpat, având asupra sa un recipient din sticlă cu capac, ce conținea o substanță vegetală sub formă de muguri, de culoare verde.
 
Prin raportul de constatare tehnico-științifică nr. 3221649 din data de 13.01.2023, întocmit de specialiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-a stabilit că proba înaintată în cauză este constituite din 3,76 grame Cannabis.
 
În cauză a fost audiat inculpatul, ocazie cu care a recunoscut comiterea infracțiunii. 
         
La  individualizarea pedepsei, Tribunalul Constanța a avut în vedere, printre altele, modalitatea concretă de comitere a faptei, constând în deținerea unei cantități de droguri, aproximativ 3 grame, în timp ce circula cu trenul spre litoral, în vederea consumului pe durata sejurului, activitate ilicită ce a fost întreruptă de lucrătorii de poliție aflați în misiune, a gravității faptei, fiind considerată mai puțin gravă, în mod evident, față de activitatea de trafic de droguri, dar la fel de nocivă pentru organismul oricărui tânăr care înțelege să adopte un comportament autodistructiv, a cantității de droguri deținută, una destul de mică, fiind vizate droguri de risc.
 
Mai mult, instanța a avut în vedere și datele ce caracterizează persoana inculpatului, care are vârstă de 32 de ani, necăsătorit, fără antecedente penale, motiv pentru care vor fi aplicabile dispozițiile art. 396 alin.10 C.p.p., cu consecința reducerii limitelor de pedeapsa cu ¼, în cazul aplicării amenzii penale, apreciind că această pedeapsa este suficientă pentru reeducarea inculpatului și pentru ca acesta să constientizeze gravitatea faptei și pericolul la care se expune.
 
Ca atare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa principală a amenzii în cuantum de 2000 lei (reprezentând 100 de zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 20 de lei.
 
Totodată, tribunalul i-a atras atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 din Codul penal, în sensul că în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se vor înlocui cu un număr corespunzător de zile de închisoare.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a ajuns la Curtea de Apel Constanța!
 
Canabis, ecstasy și 3-CMC (cristal) pe străzile din Constanța. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii