Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA, o nouă acțiune fulger la Consiliul Județean Constanța

ro

05 Jul, 2023 12:19 5790 Marime text


Procurorii DNA Constanța au efectuat miercuri, 5 iulie 2023, verificări la Consiliul Județean Constanța!

Potrivit surselor noastre, ar fi fost vizată Direcția de Turism din CJC, fiind vorba cel mai probabil despre contractul cu Delfinariu. 

Recent, Dosarul nr.4505/118/2023 a fost înregistrat de Consiliului Județean Constanța pe rolul Tribunalului Constanța, pe secția de contencios-administrativ și fiscal. Obiectul dosarului sunt pretenții rezultate din litigiul privind achiziţiile publice cu societatea Manelli Impresa SRL care a câștigat proiectul de extindere a Delfinariului, un contract în valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA. Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție era de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.

Consiliul Județean a reziliat anul trecut contractul, după ce reprezentanții CJ au susținut că antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție și nu a prezentat toate asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale. În acest sens, CJC a transmis Antreprenorului o Notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile. Având în vedere faptul că Antreprenorul nu a dat curs Notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022.

Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa S.R.L a fost comunicată și Ministerului Turismului, care la rândul său a înștiințat administrația județeană, în calitate de Beneficiar că a reziliat contractului de finanțare. Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Amintim că pe data de 29 mai 2023, conform platformei SEAP, a fost anulată licitația privind extinderea Delfinariului din Constanța, din lipsă de oferte depuse. În luna aprilie 2023, Contractul pentru execuţia obiectivul de investiţie „Extindere Delfinariu, Municipiul Constanţa” fusese scos la licitație de Consiliul Judetean Constanta. Obiectul achiziției constă în atribuirea unui contract de execuţie de lucrări pentru realizarea obiectivului „Extindere Delfinariu, Municipiul Constanţa” – rest de executat, conform proiectului tehnic (PT+DE+CS) întocmit pentru execuţia lucrărilor de construire (arhitectură, rezistenţă, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii termice), organizare de şantier. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită conform devizului general, rest de executat și nu cuprinde sume provizionate și nici suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute precizată în buget (devizul general). Acestea din urmă (diverse și neprevăzute) pot fi accesate, după caz, în funcţie de necesităţi, prin modificarea contractului în condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016, cu modificările şi completările ulterioare și sunt prevăzute în cuantum de 527.509,52 lei fără TVA.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

 VIDEO DNA la CJ Constanța. Ce a declarat Ermil Chelariu, directorul general ADPP?

Mihai Lupu, șeful CJC, acuzat de luare mită! Totul despre Dimitris Garden SRL firma care ar fi în centrul dosarului DNA

 Oficial de la DNA Șeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii