Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Liviu Negoiță, primarul din Cernavodă! Anunțul tribunalului

ro

12 Nov, 2022 15:46 2417 Marime text
  • Clubul sportiv ar fi Axiopolis Sport Cernavodă. Acesta a intrat recent în faliment.
  • În prezent, Clubul Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă se numește Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, iar potrivit axiopolis.ro, noua entitate are în componență nouă secții sportive, respectiv: atletism, baschet, box, fotbal, handbal, înot, kempo, teni și volei.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța!


Edilul Negoiță este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000219861&id_inst=118


Primul termen - în faza camerei preliminare - a fost stabilit pentru data de 6 decembrie 2022. Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.


Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva primarului Liviu Cristian Negoiță.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Clubul sportiv ar fi Axiopolis Sport Cernavodă. Acesta a intrat recent în faliment.


Clubul Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă se numește acum Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, iar potrivit axiopolis.ro, noua entitate are în componență nouă secții sportive, respectiv: atletism, baschet, box, fotbal, handbal, înot, kempo, teni și volei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Clubul Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavodă a intrat în faliment!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii