Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe comisarul șef Petrică Bacaim, de la Garda de Coastă

ro

07 May, 2023 10:30 2771 Marime text
  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Petrică Bacaim, cu privire la dosar, prin intermediul oficialilor Gărzii de Coastă, însă demersul nostru nu a fost posibil.
  • În cazul în care Petrică Bacaim ne trimite un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petrică Bacaim, comisar șef în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Dosarul 3283/118/2023 se află pe rolul Tribunalului Constanța, obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 12 alin. 1 lit. b din LG 78/2000“. - folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 

Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
În prezent, Petrică Bacaim este pus la dispoziția directorului Gărzii de Coastă.
 
El a fost șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Petrică Bacaim, cu privire la dosar, prin intermediul oficialilor Gărzii de Coastă, însă demersul nostru nu a fost posibil.
 
În cazul în care Petrică Bacaim ne trimite un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
În 2020, comisar șef de poliție Petrică Bacaim a fost recompensat de ministrul Afacerilor Interne cu „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne“.
 
În 2021, comisarul șef Bacaim a primit distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2021“.
 
Comisarul șef a coordonat activităţile specifice într-unul dintre cele mai mari dosare penale privind traficul ilegal de deșeuri, în care au fost descoperite 85 de containere încărcate cu aproximativ 1.860 tone deșeuri ce urmau să intre în țară.
 
De asemenea, potrivit datelor oficiale, ofițerul a coordonat echipele operative în cazuri de contrabandă cu țigări, iar dintre acestea îl menţionăm pe cel în care au fost confiscate peste 240.000 pachete țigări, cu timbru de Moldova, în valoare de  aproximativ 3.860.000 lei, pe zona de produse contrafăcute dar și a altor infracțiuni din sfera criminalității organizate transfrontaliere
 
În altă ordine de idei, amintim că, din luna martie, comisarul șef Laurenţiu-Cristian Cicu nu mai este directorul Gărzii de Coastă!
 
Începând cu data de 3 martie a fost pus la dispoziție, ca urmare a unui dosar DNA.
 
„Vă confirm! Începând cu data de 3.03 am fost eliberat din funcție și pus la dispoziție. Există un dosar (la DNA) în cercetare. Până la finalizarea dosarului nu pot să fac niciun fel de comentariu. Am încredere că domnii procurori își vor face treaba și vor administra probe atât în favoare, cât și în defavoare, căci așa prevede Codul penal! Mai mult de atât nu pot să comentez!“, a declarat la vremea respectivă, pentru ZIUA de Constanța, comisarul-șef Cicu!
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar la DNA!
Comisarul șef Laurenţiu-Cristian Cicu nu mai este directorul Gărzii de Coastă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii