Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța dă lovitura la Ministerul Transporturilor! Directorul Petre Neacșa va fi dus azi la arestare

ro

08 Jul, 2021 09:19 1935 Marime text

  
Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, acuzat de luare de mită, va fi prezentat azi Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă.
 
 În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În contextul menționat anterior, în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) a achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.
 
Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective.
     
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Amintim că, la finele lunii trecute, Tribunalul Constanța a respins propunerea DNA privind arestarea preventivă a lui Manole Daniel, director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor.
 
Manole Daniel este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și de luare de mită.
 
 
 
Tot Tribunalul a respins și propunerea DNA privind arestarea preventivă a doi dintre oamenii de afaceri, respectiv Petru Ogrinji şi Critian Antohi.
 
Instanța a luat față de cei trei măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 30.06.2021 până la 29.07.2021.
 
 
Instanța admis propunerea de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Iorga Valeriu şi Macovei Ion, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 30.06.2021 până la 29.07.2021.
 
Decizia a fost luată, potrivit surselor noastre, de Mihaela Vlășceanu, judecător al Tribunalului Constanța, și a fost contestată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii