Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

ro

23 Mar, 2024 16:31 1739 Marime text
  • Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanța nr. 102 din 29 februarie 2024 vizează revocarea dreptului de folosință gratuită a Direcției pentru Sport a județului Constanța asupra imobilului situat în municipiul Constanța, strada Ion Bănescu nr. 2 bis (sediul instituției), proprietatea privată a municipiului Constanța
 
În data de 20 martie 2024, a fost înregistrat dosarul cu indicativul 1861/118/2024 pe rolul Tribunalului Constanța.

Obiectul acestuia este suspendare executare act administrativ HCLM nr. 102/29.02.2024.
 
El se află în atenția magistraților de pe secția de contencios administrativ și fiscal.
 
Părțile care se judecă sunt: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în calitate de reclamant și Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
 
Instanța a fixat primul termen de judecată pentru data de 9 mai 2024.
 
Ce se arată în Hotărârea Consiliului Local
 
Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanța nr. 102 din 29 februarie 2024 vizează revocarea dreptului de folosință gratuită a Direcției pentru Sport a județului Constanța asupra imobilului situat în municipiul Constanța, strada Ion Bănescu nr. 2 bis (sediul instituției), proprietatea privată a municipiului Constanța.
 
Hotărârea a fost adoptată de Consiliul Local în ședința ordinară din data de 29 februarie 2024, la care au participat 26 din 27 de consilieri, iar 25 dintre aceștia au votat pentru.
 
Consilierii au aprobat revocarea dreptului de folosință gratuită a Direcției pentru Sport a județului Constanța asupra imobilului situat în municipiul Constanța, strada Ion Bănescu nr. 2 bis compus din teren în suprafață de 273,96 mp din acte (274 mp din măsurători) și suprafață construită de 141 mp identificat cu nr. cadastral 212229, proprietatea privată a municipiului Constanța, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 
Predarea - primirea imobilului prevăzut la art. 1 din prezenta hotărâre se face prin protocol încheiat între Serviciul Topografie, Cadastru și Cartografie Digitală și Agenția Națională pentru Sport prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 
CSM Constanța își dorește să folosească sediul DJST
 
În proiectul de hotărâre nr. 106/2024 privind revocarea dreptului de folosință gratuită a Direcţiei pentru Sport a Județului Constanța, asupra imobilului situat în municipiul Constanța, str. Ion Bănescu nr. 2 bis, proprietatea privată a municipiului Constanța se arată că Primăria Constanța a fost înștiințată de Clubul Sportiv Municipal Constanța că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța nu acordă nicio gratuitate CSM-ului și nu sprijină în niciun sens activitatea sportivă a clubului, atribuție prevăzută în Regulamentul de Organizare și Funcționare al acesteia, motiv pentru care solicită dreptul de administrare a imobilului.
 
CSM Constanța solicită și inițierea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru transmiterea în folosință gratuită și administrare către CSM a imobilului.
 
În prezent, CSM Constanța își desfășoară activitatea în Sala Sporturilor „Simona Amânar”, în calitate de chiriaș.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Ședință CLM Constanța Se revocă dreptul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța de a folosi gratuit un imobil din municipiu (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii